algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
19°

Saragossa i Madrid obren la temporada

El trident del campió de Lliga debuta oficialment per intentar apagar les crítiques sobre el joc de l'equip

41944
L'equip va fer la tradicional ofrena a la Verge del Pilar.

Reial Saragossa i Reial Madrid obren avui a La Romareda (21.45 hores) la campanya futbolística 2001-2002 amb el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya, només a set dies de l'inici de la Lliga. El Madrid ha aconseguit el trofeu en cinc ocasions, mentre que el Saragossa encara no ha aconseguit posar-lo a les seves vitrines, tot i l'espectacular partit al Camp Nou en el qual va guanyar el Barça per 4-5 en l'edició del 1994.

Els jugadors de Vicente del Bosque afronten aquest compromís com una bona pedra de toc per a la seva preparació i, de passada, com un examen en el qual dissipar els grans dubtes que s'han creat al madridisme amb els darrers resultats de la pretemporada, especialment amb les derrotes davant l'Inter i el Deportivo de la Corunya. Serà el debut en competició oficial del trident blanc, format per Raúl, Figo i Zidane. També estarà disponible Guti, que ja s'ha recuperat de la seva gastroenteritis i es perfila com el davanter centre titular.

Un dels grans dubtes serà saber el nom del jugador que defensarà la porteria madridista. Si el tècnic continua les rotacions, el titular serà César, però el fet que la Supercopa sigui el primer títol oficial de la temporada fa que sigui Casillas qui tengui més opcions per ser el porter titular. Del Bosque tindrà el seu desitjat trident sobre el camp, però no una de les peces clau del seu esquema de joc al centre del camp, el càntabre Iván Helguera, que es va trencar el dit petit del peu esquerre al Trofeu Santiago Bernabéu i estarà un màxim de dos mesos de baixa.

El Saragossa inicia avui la segon era de Txetxu Rojo a la banqueta. El tècnic basc hi ha tornat després d'un discret any a l'Athletic de Bilbao. No serà un Saragossa amb gaire canvis, però sí amb una nova filosofia, després del fracàs de Lillo i l'agònica temporada de Luis Costa, que va ser ben rematada amb la Copa del Rei. La baixa més important de l'equip aragonès és la del davanter iugoslau Goran Drulic, cridat a ser estrella de l'equip i que es va lesionar amb la temible tríade. Sí que podran debutar el brasiler Esquerdinha i l'argentí Galletti. Els altres dos fitxatges, Komljenovic i Chainho, no seran al partit de La Romareda. El primer està lesionat i el segon arribà ahir a la capital aragonesa, per la qual cosa el seu debut seria massa prematur.

El Saragossa té un compte pendent amb el Madrid en aquesta competició des de la temporada 1986-87, quan el conjunt blanc es va negar repetidament a arribar a un acord amb el Saragossa per trobar una data adient per disputar el partit. El resultat final va ser que el títol va quedar desert. L'any següent, el Madrid va fer el mateix amb la Reial Societat. Eren temporades en què la Supercopa d'Espanya era un torneig molt poc important i ni tan sols no tenia data, sinó que eren els clubs que s'hi havien de posar d'acord.

Ara, la Supercopa ha agafat relleu des que es col·locà just abans de l'inici de la temporada. Aquella decisió va donar importància al torneig com a indici de la posada a punt dels equips poc abans de la Lliga.

Els aragonesos preguen a la Verge per «fer història»  
El capità del Reial Saragossa, Xavi Aguado, assegurà que si el seu equip aconsegueix guanyar la Supercopa, tornarà a «fer història». Aguado es referia al fet que el club aragonès encara no ha aconseguit guanyar la Supercopa. «La Supercopa és un títol que no té el Saragossa i aconseguir-lo contra un rival de l'entitat del Reial Madrid seria tot un orgull», va destacar el defensa català. L'equip va fer ahir la tradicional ofrena floral a la Mare de Déu del Pilar de Saragossa. Allà, el president, Alfonso Soláns, declarà que el Saragossa estarà enguany «a dalt i divertint els aficionats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.