algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La cursa popular de Sóller deixa espai per a la cultura

Aquest proper diumenge, la plaça Constitució de Sóller viurà una nova edició de la cursa popular Ciutat de Sóller, que sumarà amb aquesta la XXII, convertint-se en una prova estiuenca habitual a la nostra illa. Enguany però, la cursa, que gaudeix del patrocini, entre altres, de Diari de Balears, té una especial significació cultural que es mescla amb l'esport. Es tracta de la participació d'artistes sollerics en l'elaboració del dibuix de la camiseta oficial, obra de la pintora Francesca Martí i del novedós i original disseny dels trofeus que es lliuraran.

Aquests estan realitzats a partir de sabates d'atletisme usades que han estat donades i a les quals diferents artistes sollerics s'han encarregat de posar el seu to personal d'acord amb l'art que porten dins ells per realitzar un total de 65 obres d'art diferents convertides en trofeus, que es repartiran a raó de tres per categoria. Pel que fa a les categories, hi ha benjamins (nascuts 91-92 i posteriors), alevins (89-90), infantils (87-88), cadets (85-86), juvenils (81-83-84), promeses (79-80-81), sèniors (78 i anteriors), i veterans A (fins 40 anys), i veterans B (més de 50 anys).

Pel que fa a les característiques de la prova, els més petits, benjamins, alevins i infantils, faran un circuit reduït, de 1.000 metres, al voltant de la mateixa plaça Constitució, mentre que la resta de categories realitzaran la cursa de baixada i pujada al Port de Sóller, amb sortida i arribada a la plaça. El favorit per al triomf absolut és el guanyador de l'any passat, el solleric Tòfol Castanyer, si bé s'espera que es trobi un gran rival en la figura de Miquel Capó.

Per als no residents a la localitat, les inscripcions i recollida de dorsals es podran fer fins a 45 minuts abans de l'hora de sortida, prevista per a les 9.30 hores. A més dels originals trofeus per als tres primers de cada categoria, l'organització ha previst per als qui realitzin el circuit de 8'9 quilòmetres un diploma acreditatiu, i una camiseta de regal per als 180 primers classificats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.