algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

La UEFA obre diligències contra el Hajduk per agredir els mallorquinistes

L'organisme ha sol·licitat al Reial Mallorca proves sobre els incidents ocorreguts al final del partit

42050
Els aficionats del Hajduk convertiren en un infern l'estadi Poljud. | J.T.

La UEFA ja ha decidit intervenir en l'assumpte. El màxim organisme del futbol europeu ha obert diligències contra el Hajduk Split i contra el seu jugador Stimac pel comportament antiesportiu que tingueren en acabar el partit de dimecres. Un portaveu del Mallorca confirmà ahir que la UEFA ha demanat proves als vermellencs sobre els incidents ocorreguts al final del partit per obrir un expedient informatiu sobre la dubtosa seguretat que oferí l'estadi croat. Després del partit que enfrontà Hajduk Split i Reial Mallorca, que acabà amb la victòria per la mínima dels primers, hi hagué un seguit d'agressions i d'enfrontaments que acabaren amb diversos components de l'expedició mallorquinista ferits.

Fou el cas dels jugadors Carlos i Olaizola i del segon entrenador, Damià Amer, que foren agredits davant la inoperància de la Policia. En el cas del tercer, fins i tot, va haver de menester assistència per part del fisioterapeuta, Joan Antoni Martorell. L'autèntic protagonista dels incidents va ser el veterà jugador croat Stimac, el qual agafà pel coll Carlos Domínguez i s'encarà amb Olaizola fins a acabar agredint Amer. Tot això succeí davant la passivitat de la Policia croata, que no va moure un dit per evitar que l'enfrontament s'agreujàs. Per sort, les agressions no anaren a més i ahir els tres implicats s'exercitaren amb total normalitat amb la resta de companys.

El club vermellenc també es queixà de les deficients mesures de seguretat de l'estadi Poljud, ja que un grup d'aficionats esperava els jugadors del Mallorca al final del partit i s'encarregà d'encalentir la situació. L'entrenador del Mallorca, Bernd Krauss, no es va voler referir als incidents de després del partit, «perquè no els vaig veure». Segons el tècnic teutó «Stimac hauria de ser sancionat, perquè el seu comportament no és normal». D'altra banda, un dels agredits, Damià Amer, digué que «en entrar al túnel vaig veure molt de moviment. M'estranyà que els dos equips haguéssim d'entrar en els vestidors pel mateix lloc, ja que no hi havia separació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.