algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Xabier Olaizola: «El Rayo vendrà primat»

El jugador mallorquinista assegura que tothom coneix l'existència de primes a tercers

83898
Olaizola sap que ara les primes a tercers són habituals.

Final de temporada, equips amb molt en joc, i d'altres amb els deures ja complits o, malauradament per a ells, ja sense res a fer. El punt de trobada entre aquests dos tipus d'equips és un partit, on multitud d'interessos estan en joc. I apareixen els maletins. Ningú no pot negar l'existència de les famoses primes a tercers, que han existit tota la vida, i que sota el vel de la hipocresia, estan prohibides pels comandants del món del futbol. El Reial Mallorca no ha escapat del fenomen de les primes a tercers.

S'hi està jugant molt, la presència a la Lliga de Campions, el premi més sucós possible; i, el més important, hi ha clubs poderosos, molt poderosos, que corren seriós perill de quedar-ne fora i consumar el fracàs de la temporada. I, abans d'això, recorren a l'arma tradicional: primar el rival del teu enemic perquè executi la seva feina més motivat. En el cas del Mallorca, el rival que el visita diumenge és el Rayo Vallecano, i dins la plantilla vermellenca no tenen cap mania a expressar que els de Juande Ramos vendran amb alguna promesa de beneficis econòmics per a les seves butxaques.

Luis Aragonés ja va advertir que el Rayo vendria motivat «pel seu prestigi... i per alguna coseta més», i les paraules del Sabio de Hortaleza varen ser ampliades per un dels capitans de la plantilla, Xabier Olaizola, que ho té bastant clar en aquest tema: «Estic convençut que el Rayo vindrà primat, això està clar, i qui ho negui és que s'engana a ell mateix, perquè nosaltres hem viscut tots com a professionals que quan arriben aquestes alçades de temporada, i t'estàs jugant poc o res, t'arriben incentius d'altres equips. Ha passat sempre, i em sembla lògic».

De fet, segons ha pogut saber Diari de Balears, la mateixa plantilla del Rayo va demanar fa dues setmanes a la seva directiva que li demanàs a la del Mallorca si no hi havia «res per a ells», just abans de la visita al Camp Nou. La directiva del Mallorca contestà que no. (El Rayo va perdre contra el Barcelona per 5-1.). Olaizola va aprofundir en l'existència de les primes a tercers, i posà un exemple d'un partit recent: «Això es nota dins el camp.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.