cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Quina festassa! Mallorca es fa cavallista

Més de vint mil persones acudiren a Son Pardo a presenciar el Gran Premi Nacional

Ni la pluja matinal que provocà l'esglai dels responsables de l'hipòdrom no aturà l'allau. Son Pardo s'omplí, quasi vessava en una jornada històrica en la qual més de vint mil persones es congregaren per presenciar la gran fita de l'any. El Grup Serra, de bon matí i durant tota la jornada, fou també protagonista, ja que repartí de manera gratuïta el suplement que havia distribuït amb Ultima Hora i amb Diari de Balears divendres passat.

Amb el primer cafè matinal, i entre correguda i correguda, els primers aficionats arribats fins a Son Pardo tingueren temps de llegir el suplement especial del Grup Serra. La jornada presentava multitud d'al·licients, malgrat que enguany ja es podia ensumar que l'allau humana seria impressionant, com així va ser. De bon matí, just el contrari que altres anys, ja eren nombrosos els aficionats presents a Son Pardo, i durant tot el dia anaren en augment.

Hora i mitja abans del Gran Premi Nacional, i amb una mica de vent, ja es podia intuir que no plouria "el gran enemic és l'aigua" i l'hipòdrom presentava ja un aspecte excepcional. Els polítics no es torbaren a comparèixer. La primera que arribà, coincidint amb l'estada dels xeremiers a la porta principal, fou la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar. Nicolau Tous "no podia ser d'una altra manera" era a la porta per conduir-la fins a la tribuna d'autoritats.

Antoni Pascual, quasi habitual a Son Pardo, ja hi era. L'arribada de Pere Fullana delatava la ràpida aparició del president Antich. Així va ser, ja que minuts després que superàs el llindar de Son Pardo el director general de Presidència aparegué Francesc Antich. Gaspar Oliver i Jordi Llabrés, regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma i naturals de Son Ferriol, feien temps vora l'entrada. Eren l'escorta política del batle Joan Fageda. Arribà poc després.

Arribà l'hora de l'entrega de trofeus i la comitiva institucional, la més nombrosa dels darrers anys, es dirigí cap a la pista. No hi havia dubtes que ahir era el dia de Maria Antònia Munar. Entre salutació i salutació, la presidenta del Consell de Mallorca arribà a la pista i destil·là generositat compartint protagonisme amb Antich i amb Fageda. S'imposà la tradicional manta a Falaguer i es lliurà el pertinent trofeu a Gabriel Pou. En aquest moment, els segones espases "Antoni Pascual, Pere Fullana, Gaspar Oliver, Jordi Llabrés..." ocupaven un discret segon lloc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.