cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Tragèdia a Ghana amb 120 morts

Uns gasos llançats per la Policia a uns vàndals causaren l'allau

Almenys 123 persones varen morir i 93 varen resultar ferides en l'allau que es va produir dimecres a la nit en acabar un partit de futbol a l'estadi d'Accra, segons el primer balanç oficial donat a conèixer avui pel Ministeri ghanès de Sanitat. Després de la tragèdia, la ràdio Joy FM va fer una crida als metges d'altres centres hospitalaris. El ministre ghanès d'Assumptes Presidencials, Jake Obetsebi-Lamptey, va qualificar el succeït de «tràgic» i va anunciar que es crearà de manera imminent una comissió d'investigació. «Fem un crida a la calma, que permeti als hospitals realitzar el seu treball», va explicar.

Els fets es van produir en el partit que enfrontava els dos grans clubs rivals de Ghana, l'Accra Hearts of Oak i el Kumasi Ashanti Kotoko, a l'estadi d'Accra. Després de la victòria per 2-1 del primer, campió de la Lliga de Campions de 2000, els aficionats del Kumasi Ashanti Kotoko varen començar a destruir els seients de l'estadi. Amb la intenció de dispersar els esvalotadors, la Policia va llançar gasos lacrimògens contra la massa i va tancar les portes de l'estadi, segons la ràdio privada Joy FM, que transmetia el partit en directe.

Aquestes maniobres policials varen provocar el pànic entre la gent, que començà a correr grades amunt i avall, fet que causà l'allau humana que acabà amb la vida de més d'un centenar llarg d'aficionats. D'altra banda, cent trenta persones resultaren ferides a Split, entre elles 30 policies, i 90 foren detingudes en uns disturbis després d'un partit entre el Hajduk, d'Split, i Dinamo, de Zagreb, que fou interromput quan un grup de seguidors irrompé en el terreny de joc, malgrat que finalment el partit finalitzà amb el resultat de 2-0 favorable al Dínamo. Després del partit, els desordres continuaren al carrer, en el qual foren destruïts desenes d'automòbils, mostradors i contenidors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.