cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

«El ciclista balear no té oportunitats»

El mallorquí Joan Horrach guanyà diumenge el Gran Premi Jornal de Noticias a Portugal, on ha emigrat

El mallorquí Joan Horrach (Maia Milaneza) guanyà diumenge la vint-i-tresena edició del Gran Premi ciclista Jornal de Noticias, disputat a Portugal. El ciclista s'endugué el triomf amb cinc segons d'avantatge sobre el seu company d'equip, el ja posat a prova Àngel Edo. Aquest deianenc de 27 anys, professional des de l'any passat, considera que «el ciclista mallorquí té molt poques oportunitats, per no dir-ne cap, de passar al professionalisme. La insularitat et perjudica perquè has de gastar molts de doblers per poder córrer bones curses a la Península. Per sort els meus pares i molt especialment el meu germà Xesqui m'han ajudat en tot moment a aconseguir-ho».

Va ser durant la Volta a Palència de 1999 quan els ulls del que ara és el seu representant es fixaren en les qualitats d'Horrach. Les pretendents no es torbaren a aparèixer. «El Maia Milaneza confià en mi i els estic molt agraït perquè em donaren l'oportunitat de demostrar les meves qualitats. És una llàstima que hagis d'emigrar a Portugal per intentar fer coses. D'altra banda som conscient que és difícil ser fitxat per un equip espanyol ja que només volen grans estrelles i eterns gregaris als quals els costa molt poder guanyar una etapa i més una volta», digué Horrach.

El corredor explicà que «estic en un nigul i encara em costa creure el que he fet. El que sé és que és el resultat de la feina ben feta». Després d'imposar-se a Portugal i d'haver quedat vuitè en la Volta Mitsubishi, el mallorquí està preparat per fer un bon paper a la Volta a Astúries. «Hi vaig per intentar guanyar alguna etapa, i si és possible, aconseguir alguna coseta més. El gran repte per enguany, emperò, és la Vuelta. Allà podré veure com reaccion a les curses de tres setmanes», assenyalà el ciclista.

El mallorquí es troba molt bé a l'equip portuguès i del futur no en vol parlar: «Estic devora gent com Manuel Zeferino (el director), Melcior Mauri, Àngel Edo o Fabien Jekker, els quals m'ajuden i aconsellen en tot moment. Ara per ara només vull pensar en el dia a dia i que la sort m'acompanyi aquesta temporada. Les possibles ofertes no m'interessen ja que vull agrair amb resultats la confiança que el Maia ha dipositat en mi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.