algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La mateixa història de cada temporada

El Reial Mallorca, malgrat que ja ha ingressat 3.500 milions de pessetes, tornarà a traspassar jugadors

84088
Leo Franco conjuga qualitat i joventut, té molts de pretendents.

El final de temporada ja és a la cantonada i el Reial Mallorca, com marca la tradició, haurà d'afrontar la venda d'almenys tres jugadors per continuar sanejant unes arques que semblen tenir un forat que mai no acaba de tapar-se. L'anhelat retorn del conjunt mallorquinista a la Primera Divisió del futbol espanyol va venir de la mà d'un deute enorme, que cinc anys després no s'ha pogut sufragar. La temporada 1999-2000, el Reial Mallorca patí una de les majors ensopegades de la seva història (si no la major), quedar fora de la Lliga de Campions en caure a la fase prèvia davant el Molde. El pal va ser descomunal en l'àmbit esportiu, però adquirí majors dimensions en el caire econòmic.

La temporada, sense ser esplèndida, va ser bona, amb l'equip classificat, almenys, per jugar la Intertoto, i arribant a quarts de final de la Copa de la UEFA, caigué davant el futur campió, Galatasaray. Arribà el final de temporada i, òbviament, el moment de vendre jugadors. Lauren i Diego Tristán varen haver sortir de l'equip, i deixaren a la caixa uns 3.500 milions de pessetes. Però els doblers ingresats per Tristán no entraren en la partida pressupostària de la temporada 99-00, ja que el jugador es traspassà al Depor al mes d'agost. Però, malgrat que ara mateix ja tenen 3.500 milions de pessetes a la caixa, des del si del club vermellenc es torna a repetir la mateixa cançó. L'equip deu molts de doblers, i s'haurà de tornar a vendre almenys tres jugadors.

Els «elegits» per fer les maletes, al dia d'avui, són Leo Franco i Fernando Niño, ambdós amb un bon grapat d'ofertes sobre la taula. En el cas del porter argentí, la seva gran qualitat i joventut (23 anys) fan que a Itàlia se'l rifin. I per Niño hi ha un alt interès del Barcelona i, de fet, diverses informacions apuntaven que el president del club català, Joan Gaspart, ja havia confirmat el fitxatge en els seus cercles íntims. L'altre home que també podria deixar l'entitat és Albert Luque, un davanter jove i de qui ja s'han rebut ofertes que possibilitaran el seu traspàs, i més tenint en compte que acaba contracte el 2002, per la qual cosa el Mallorca l'ha de vendre enguany per treure profit. La joia de la corona, Ariel Ibagaza, tot apunta que romandrà un any més, per revaloritzar-se encara més, ja que el Mallorca jugarà a Europa.

Entre tots tres, Franco, Niño i Luque, el Mallorca podria treure uns 4.000 milions de pessetes, que afegits als 3.500 que ja s'han embutxacat amb Tristán i Stankovic, sumen 7.500 milions!... i el pressupost del Mallorca és de 4.000 «quilos». És d'esperar que amb aquesta xifra, els ingressos «normals» (socis, taquilles i, sobretot, els drets per televisió), i tot el que ja s'ha eixugat en tots aquests anys de vendes milionàries i fitxatges a preu de saldo, ja no hi hagi més deute, o quedi reduïda a la mínima expressió. Però, de moment, aquesta temporada es repetirà la mateixa història de sempre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.