nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

Cannabis s'adjudica el GP del Criador

El cavall de la Quadra SE-69 s'imposà en la final de la prova més ben dotada dels cinc anys

89788
Mateu Morro va entregar el trofeu a Joan Carles Rotger. | T. Monserrat.

Cannabis s'adjudicà ahir el Gran Premi del Criador dels Cinc Anys Memorial Bartomeu Estelrich. La final, que comptà amb la destacada absència de Cristian Crown "no aconseguí classificar-se", fou apassionant. Des del comançament, Clivia d'Abril agafà el cap i la corda, seguit de Clara des Bosc i Careto TR. A la sortida del primer revolt, Clivia d'Abril, menada per J. Bauzà B., es destacava amb claredat, mentre que a certa distància es col·locaven Clara des Bosc, Careto TR i Charlote du Fort. La grada, astorada, comprovava com, de mica en mica, l'egua de la Quadra can Tanca s'anava distanciant, malgrat que tothom era conscient que, tard o d'hora, el grup dels grans favorits havia d'arribar vora Clivia. Quan faltava una volta, Clivia d'Abril continuava al capdavant, mentre que Crazy Horse passava a segona posició, just per davant Clara des Bosc i un Careto TR que perdia forces a mesura que s'acostava el final de la correguda.

A la sortida del darrer revolt, el gran avantatge de Clivia d'Abril s'havia reduït a no-res. Aleshores, Clara des Bosc ocupava la segona posició per davant Charlote du Fort, Caprice de Nille i Cannabis. El cavall propietat de la Quadra SE-69, menat per Joan Carles Rotger, que havia anat amagadet durant molts metres, semblà que arribava a la darrera recta fresc com una rosa i anà remuntant posicions per aconseguir el triomf de manera relativament còmoda. Cannabis marcà un temps d'1.17.9, per davant Clivia d'Abril (1.18.1), que finalment fou segona. Clara des Bosc (1.18.2) fou tercera, per davant Creta Judge i Caprice de Nille.

El Govern balear, patrocinador de la prova, va estar representat pel conseller d'Agricultura, Mateu Morro, que fou l'encarregat d'entregar el trofeu al guanyador.

En la final de consolació, tal com es podia preveure, Cristian Crown no va tenir dificultats per aconseguir el triomf malgrat que molt lluny dels temps de la gran final. La segona posició fou per a Cupe FT, que superà Campeón des Molí.

La primera de les semifinals disputades no dugué cap tipus de sorpresa i els quatre grans favorits pogueren classificar-se sense grans dificultats. Cannabis fou primer, per davant Caprice de Nille, Clivia d'Abril i Charlote du Fort. A la recta d'arribada, els quatre exemplars classificats no tingueren cap tipus de problema.

La segona semifinal fou molt més dramàtica. El gran favorit per obtenir la victòria, tant a la seva bateria com després a la gran final, era Cristian Crown. El cavall de la quadra Morro-Arrom se situà com a cap i corda des del primer moment, mentre que Crazy Horse, Clara des Bosc, Creta Judge i Careto TR es disputaven les altres tres places per a la gran final. La sorpresa arribà quan Cristian Crown, ja a la línia d'arribada, fou distanciat per trot irregular. Cristian Crown, menat per G. Andreu, quedava així fora de la lluita pel triomf en la final del Gran Premi del Criador. La victòria fou així per a Crazy Horse, que superà Clara des Bosc, Creta Judge i Careto TR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.