cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Golejada amb la UEFA com a premi

El Barça queda fora de la Champions després de l'empat del Leeds davant el Milan

BARCELONA 5
BESIKTAS 0

FC BARCELONA: Arnau, Puyol, Abelardo, Petit, Xavi, Cocu, Simao , Luis Enrique, Sergi, Rivaldo i Dani.
Kluivert i Gerard entraren per Dani i Simao, respectivament, en el minut 64, i Gabri per Xavi en el 83.
BESIKTAS JK: Fevzi, Umit, Ali Eren, Ayhan, Tayfur, Yasin, Mehmet, Ibrahim, Münch, Nihat i Ahmet Dursun.
Erman per Ali Eren en el minut 21, Bayram per Ibrahim en el 79 i Ilhan per Mehmet en el minut 85.
ÀRBITRE: Urs Meier (SUI). Amonestà Luis Enrique (min. 81) per part del FC Barcelona i Nihat (min. 32) per part del Besiktas JK.
GOLS:
1-0: minut 11, Cocu.
2-0: minut 17, Luis Enrique.
3-0: minut 49, Luis Enrique.
4-0: minut 81, Rivaldo, de penal.
5-0: minut 88, Gabri.

El FC Barcelona es va acomiadar ahir de la Lliga de Campions en una nit de nervis i impotència en el Camp Nou en què la victòria sobre el Besiktas d'Istanbul per cinc gols a zero no va servir per res.

El Barça va fer el que havia de fer i va haver d'esperar al final de l'emocionant partit a San Siro entre l'AC Milan i el Leeds United i ara afronta amb resignació l'objectiu de conquerir la Copa de la UEFA, l'obligat repte dels de Llorenç Serra Ferrer després del fracàs en la màxima competició continental a les primeres passes.

El Barça no va tenir cap dificultat per complir amb la seva obligació i solucionar el partit davant el Besiktas, equip que no oblidarà pels tres punts perduts a Istanbul (3-0).
Els jugadors blaugranes afrontaven el matx amb ganes de revenja i ajustaren comptes en endosar cinc gols als turcs. Als 11 minuts, arribà el primer, de Phillip Cocu després de rematar en boca de gol una treta de cantonada llançada per Rivaldo que pentinà Luis Enrique. L'afició barcelonista respirava ja que l'obligada victòria quedava encarrilada i començava a estar més preocupada del partit de San Siro.

Ja amb el 2-0 en el marcador, el Nou Camp esclatava quan coneixia que el Milan gaudia d'un penal al seu favor. Però segons després, el coliseu blaugrana s'enfonsava en la decepció quan Shevchenko fallava.

Mentrestant, en el terreny de joc, els jugadors de Serra Ferrer tractaven d'oferir espectacle a costa d'un fluix i limitat Besiktas i en els minuts 49 i 81 col·locava el 3-0 i el 4-0 en el lluminós gràcies a Luis Enrique i Rivaldo.

El Milan havia aconseguit empatar gràcies a Serginho i la incertesa mantenia l'emoció a la Ciutat Comtal. Un quart d'hora llarg, llarguíssim, restava per conèixer el futur del Barcelona a Europa, assegurat en la Copa de la UEFA des de feia molts de minuts i en mans dels italians. A Barcelona, els locals col·locaven un contundent 5-0 que no servia de res si Shevchenko, Serginho i companyia no assolien batre el jove i sensacional porter Paul Robinson, un nom que no oblidarà el Camp Nou ja que ha estat un dels grans protagonistes de l'adéu del Barcelona a la Lliga de campions per la seva magnífica actuació també a Elland Road (1-1) a la penúltima jornada de la primera fase.

El partit de Barcelona acabà abans del de Milan. El conjunt de Serra Ferrer es posava en mans d'alguna cosa més que la providència. El gol anhelat dels rossoneros no arribava, el miracle de Kaiserlauten o de Tenerife no s'havia de produir. Tot estava dat i beneït, el Barça acomiada els grans d'Europa i pensa ja en el consol de la UEFA. El primer projecte de Joan Gaspart ja ha fracassat. Serra Ferrer no ha pogut superar Van Gaal.