• Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

El Deportivo surt d'Alemanya invicte

L'equip de Jabo Irureta empatà (1-1) davant l'Hamburg i assolí el lideratge del grup E

HAMBURG 1
DEPORTIVO 1

HAMBURG: Butt, Panadic, Hogma, Kientz, Töfting, Kovac, Barbarez, Hollerbach, Mahdavikia, Yeboah i Präger.
DEPORTIVO: Molina, Manuel Pablo, César Martín, Helder, Capdevila, Donato, Emerson, Scaloni, Valerón, Fernando, i Pandiani.
ÀRBITRE: Anders Frisk (Suècia).
1-0: minut 10, Mahdavikia.
1-1: minut 58, Roy Makaay.

Hamburg i Deportivo empataren a un gol en el darrer partit corresponent al grup E de la Lliga de Campions. El Depor necessitava abans de la jornada només un punt per classificar-se primer del seu grup, però després de la derrota de la Juventus davant el Panathinaikos, fins i tot amb la derrota en terreny alemany hauria assolit la primera plaça.

Per la seva part, l'Hamburg cercava el miracle de guanyar els espanyols i esperar un empat en l'altre partit del grup. No va ser així i es van consolar amb la classificació per la Copa de la UEFA.

El conjunt corunyès va sortir amb el tarannà conservador que caracteritza el conjunt de Javier Irureta en els seus partits lluny de Riazor, amb Donato i Emerson de pivots defensius i intentaven evitar les sortides del conjunt alemany amb la pressió de Valerón i Fernando.

El duet inèdit de centrals format per César i Helder notava la manca d'enteniment en aquets primers instants i això ho aprofitava l'Hamburg per dur tot el perill pel centre. Així, primer Yeboah i després Präger en els deu primers instants del partit van tenir l'ocasió d'inaugurar el marcador. Però fou Mahdavikia qui, rere una nova errada defensiva, va penetrar i va batre Molina ficant per uns instants els alemanys a la següent fase.

A partir d'aquests instants, el partit entrà dins una fase d'avorriment en què s'imposava el joc físic típic dels alemanys. Per la seva part, el Deportivo que s'afanyava per controlar el partit, va caure en les limitacions dels seus migcampistes i va ser incapaç d'arribar amb perill a les proximitats del porter Butt, així s'arribà al descans.

A la represa van canviar els papers per al conjunt espanyol, amb les sortides de Makay i César Sampaiao per Donato i Pandiani, que va donar més empenta al conjunt corunyès, amb un Valerón que capitanejava les arribades als voltants de l'àrea rival.

Nomes li van bastar tretze minuts per demostrar la seva major qualitat i tècnica, i fou Makaay qui va aprofitar un rebuig per aconseguir l'empat.

Amb aquest gol, i amb el resultat de Grècia, en què el Panathinaikos s'imposava a la Juve, l'Hamburg era fora de la Lliga de Campions.
Malgrat la pressió alemanya, el conjunt blanc-i-blau era un altre molt diferent a l'equip de la primera part, i no renunciava a la victòria.