algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Eladio Jiménez es corona al Xorret de Catí

Etapa rodona per a Banesto, que també veié com Zülle es consolidava en el lideratge

La cinquena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya va viure un nou triomf espanyol, aquesta vegada d'Eladio Jiménez (Banesto), també de manera espectacular en l'ascensió al dur port de Xorret de Catí després de 152 quilòmetres de recorregut, en els quals l'italià Fabio Roscioli (Jazztel-Costa Almería) va ser el principal protagonista però després es quedà clavat en les rampes del port de primera categoria.

Jiménez va invertir-hi un temps de 3 hores, 54 minuts i 59 segons, a una mitjana de 38'888 quilòmetres per hora, mentre que el líder Alex Zülle (Banesto) demostrà una vegada més el seu bon estat de forma física i només va cedir uns segons respecte al guanyador i Roberto Heras, segon a la línia de meta, mentre que a Ullrich li va dur 32 segons, a Olano 56 i a Escartín 1:04.

La jornada va tenir dos protagonistes italians, però per distints motius. El primer d'ells, el més lamentable, va ser el comportament de Mario Cipollini (Saeco), que agredí amb un contundent cop de puny Francisco Cerezo (Vitalicio) durant el control de firmes, la qual cosa va forçar els jutges internacionals a expulsar el ciclista italià, que a més haurà d'afrontar la querella de l'equip.

L'altre, ja en el pla estrictament esportiu, va ser Fabio Roscioli (Jazztel-Costa Almería). Ho va intentar per dues vegades de manera infructuosa al principi de la jornada, pero no va desistir i, al final, en el quilòmetre 27, tornà a provar fortuna i aconseguí obrir un forat davant la desídia del gran grup.

Amb una pedalada ferma, però encara amb les dures rampes del port de primera categoria de Xorret de Catí per davant, Roscioli va aconseguir un avantatge superior als onze minuts abans d'arribar al quilòmetre cent, per on començaren a produir-se atacs al capdavant del gran grup.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.