algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Duríssima i amb una cronometrada per acabar

L'organització recupera la pujada als llacs de Covadonga i repeteix l'ascensió a l'Angliru

La Vuelta ciclista a Espanya rescatarà els llacs de Covadonga i conclourà amb una contra rellotge individual a la darrera etapa de Madrid en l'edició del 2000, que s'avançarà del 26 d'agost al 17 de setembre per la disputa dels Jocs Olímpics de Sydney. Unipublic ha combinat una posició d'avantguarda i la tradició en la darrera Vuelta del segon mil·lenni, i, en aquest sentit, ha volgut recuperar la fórmula que ha propiciat èxits passats.

La ronda espanyola començarà amb una crono de 12 quilòmetres als voltants de Màlaga, després de l'acceptació que va rebre la disputada el 1999 a Múrcia per part de directors i corredors, que es correrà a darrera hora de l'horabaixa (per evitar les altes temperatures) i incidirà a convertir el Angliru-la Gamonal en l'objecte de culte en què es va erigir abans que la carretera confirmàs les hipòtesis sobre el seu caràcter extrem.

El mal temps que va regnar en aquella jornada de pluja i caiguda de Fernando Escartín en el descens de la Cobertoria va enfosquir l'anunciat espectacle, encara que el director tècnic de la cursa, Alberto Gadea, confia que el canvi de dates es tradueixi en una jornada amb més sol. «Si no hi ha pluja en el Angliru potser la pujada serà més normal. Confiam que faci un dia millor. La seva duresa no va ser tan selectiva com s'esperava a causa del desconeixement de la pujada per part dels corredors», va apuntar.

Gadea va titllar de «bomba mediàtica» el fenomen que es va desfermar en relació amb el cim asturià. «Es va comparar amb el Mortirolo, amb els Alps francesos, però no va ser tan crucial», va indicar. La ronda espanyola rescata del record els mítics llacs de Covadonga, que tenen un asfalt que en els darrers 300 metres del tradicional final d'etapa ha estat aixecat i el refugi, devastat, davant de la petició dels ecologistes de protegir un paratge d'interès natural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.