algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El «Brava Q8» veu perillar el seu lideratge

Una protesta contra els italians a punt va estar de deixar sense efecte la seva victòria d'ahir

Els despatxos varen estar a punt de llevar al Brava Q8 el flamant lideratge del Grup A que va aconseguir ahir a la quarta jornada de la Copa del Rei de vela que s'està disputant a la badia de Palma i que finalitza demà. El comitè de regates de la prova decidí finalment retirar un protesta presentada contra el vaixell italià per un suposat incompliment en els controls de medicions després de la regata llarga del passat dimecres.

La tripulació del Brava Q8 fou citada per l'organització perquè presentàs al·legacions a la reclamació feta contra ells. Després d'unes hores d'incertesa, davant un possible canvi a la general del Grup A, a favor del Bribón, que havia perdut a la mar el lideratge davant el Brava Q8, el comitè de regates anunciava que la protesta havia estat retirada i que la classificació no patia cap modificació, i que per tant els italians continuaven líders.

I és que el Brava Q8 havia desbancat del primer lloc del Grup A el fins ara inamovible líder, el Bribón, després d'una espectacular regata amb un clar protagonista: el vent, que del nord-est bufà amb gran intensitat que provocà una mar curta i difícil per a la navegació en el camp de regates. El vent, entre 20 i 25 nusos, bufà contínuament entre 5 i 10 graus a l'esquerra i dreta del camp, fet que causà un espectacle nàutic.

El marcatge al qual varen sotmetre ahir el Bribón, el Brava Q8 i l'Innovisón fou tal que, fins i tot, una maniobra del Bribón acabà tocant l'Innovisón, per la qual cosa es va veure obligat a autopenalitzar-se perdent més d'un minut. Dues embarcacions, el Codorniú i Terra Mítica, hagueren d'abandonar després de patir el trencament de la vela i la burda, respectivament.

En el Grup B, el Fadesa incrementà el seu avantatge davant els seus més immediats perseguidors i es perfila com el gran favorit a guanyar el trofeu en aquesta categoria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.