algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Espanya, a la final per la via ràpida

Corretja i Balcells guanyaren el partit de dobles i certificaren el passi

L'equip espanyol de dobles, format per Àlex Corretja i Joan Balcells, donà el passaport a Espanya cap a la final de la Copa Davis en aconseguir ahir a Santander el tercer i definitiu punt de l'eliminatòria que els enfronta a Estats Units, en derrotar la parella americana, composta per Todd Martin i Chris Woodruff per un resultat final de 7-6 (8/6), 2-6, 6-3, 6-7 (5/7) i 6-3.

El primer set del partit va ser el més igualat. La parella nord-americana es trobava a un bon nivell, però els espanyols, cada pic més segurs, forçaren el tie-break, que es varen endur. Però el doble nord-americà vendria cara la seva derrota. En la segona mànega s'imposà gràcies a la seva experiència, per un contundent 6 jocs a 2.

El tercer set va fer la volta, i amb un Corretja enorme, la parella espanyola s'apuntà la màniga per 6-3. En el quart novament arribà la reacció de l'equip nord-americà. El sòlid joc de Martin va prevaler sobre el nerviosisme i inseguretat del seu compatriota, i s'acabaren imposant en la mort sobtada. Al cinquè i definitiu set, els americans s'enfonsaren físicament i la parella formada per Corretja i Balcells s'apuntaren el set, el partit i l'eliminatòria.

Al final, celebració apoteòsica de la qual han format part, a més de tot l'equip espanyol de la Davis, les 12.500 persones que animaren en tot moment els pupils de Javier Duarte. D'aquesta manera, l'equip espanyol de Copa Davis confirma el seu poder en els tornejos de l'ATP i accedeix a la final de la Copa Davis 33 anys (des del 1967) després.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.