algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'ONCE guanya i situa Jalabert com a líder

Vuit dels onze primers classificats a la general són de l'equip de Manolo Sáiz

ONCE-Deutsche Bank complí ahir els pronòstics que el donaven com a favorit i s'adjudicà la cronometrada per equips, quarta etapa del Tour de França, entre Nantes i Saint Nazaire, de 70 quilòmetres, amb un temps d'1 hora, 25 minuts i 55 segons, després que els comissaris castigassin l'equip amb una penalització de vint segons. Consideraren que rodaren en algunes fases del recorregut amb massa poca distància entre el cotxe i el primer ciclista. Aquesta victòria col·locà el francès Laurent Jalabert com a líder.

En segona posició arribà l'US Postal del vigent campió de la ronda francesa Lance Armstrong, a 26 segons. La victòria, a més, serví perquè vuit dels onze primers llocs siguin ocupats per corredors de Manolo Sáiz.

Totes les previsions apuntaven que la disputa de l'etapa seria protagonitzada entre l'US Postal, el Telekom de l'alemany Jan Ullrich i l'ONCE de Sáiz, un director esportiu obsessionat amb aquesta especialitat. I així fou, perquè des que els tres equips prengueren la sortida, les distintes referències els situaven en els primers llocs, malgrat que des del primer punt cronometrat, el quilòmetre 18'5, l'ONCE anà sempre per davant.

La darrera vegada que es disputà una cronometrada per equips en el Tour de França, a l'edició de 1995, el Gewiss fou l'equip que guanyà, i aleshores fou possible que un quasi-desconegut com Gotti es vestís de groc.

Igual que aleshores, la disputa de la cronometrada per equips, ha suposat un canvi de líder, i en aquest cas ha suposat la finalització del somni de David Millar (Cofidis). El gran beneficiat ha estat Laurent Jalabert, que després d'haver estat a punt de posar-se el jersei de líder dimarts, ho va fer ahir gràcies a una gran cronometrada del seu equip, que tenia estudiada a la perfecció l'etapa i la tàctica a emprar. Per història, les cronometrades per equips han estat sempre l'assignatura pendent dels equips espanyols, ja que de les 39 de disputades en el Tour, sols una tingué com a guanyador un conjunt estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.