nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

El campió també «conquerí» París

La selecció francesa oferí ahir el títol europeu al seus aficionats

Milers d'aficionats aclamaren ahir a la plaça de la Concòrdia de París la selecció francesa pel seu triomf davant Itàlia en la final de l'Eurocopa 2000, rememorant així l'emoció de la seva victòria en el darrer Mundial.

Unes 35.000 persones, varen acudir a la cèntrica plaça parisenca, en la qual desemboquen els Camps Elisis, a contemplar com els 22 membres de l'equip de França alçaven un per un el desitjat trofeu.

Molts els havien acompanyat ja des de l'aeroport, on arribaren al matí procedents d'Holanda. Ja a París, els seus seguidprs varen repetir els eslògans que es varen fer famosos el juliol de 1998 quan França aconseguí, contra tot pronòstic inicial, la Copa del Món després de guanyar el Brasil i el país adoptà el futbol com l'esport nacional juntament amb el rugbi.

«Som els campions, som els campions, som, som, som els campions», corejaven petits i grans, sovint vestits amb camisetes tricolors o amb qualque distintiu de la selecció en forma de bufanda, gorra o bandera.

Els més agosarats i previsors arribaren a la Concòrdia hores abans que començàs la festa i s'enfilaren a les imponents estàtues i fanals de la plaça per veure des d'allà els seus ídols aixecar el trofeu sota una gegant camiseta blava amb l'escut de la Federació Francesa de Futbol i els colors nacionals.

El migcampista Zinedine Zidane fou un dels més aclamats, però els xiulets i la cridòria acompanyaren cada jugador que sortí al balcó de l'hotel parisenc on va tenir lloc la festa.

Tambés les dones i les al·lotes dels campions varen tenir un lloc estel·lar a la festa d'ahir. Entre elles, destacaren aixecant la copa la top-model Adriana Karembeu i l'actriu francesa Agathe de la Fontaine, que ahir es va casar amb el jugador Emmanuel Petit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.