algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

David Coulthard guanya i s'acosta a Schumacher

De la Rosa abandonà i Marc Gené realitzà una cursa discreta

El pilot escocès de McLaren David Coulthard s'imposà ahir en el Gran Premi de França, novena prova valedora per al Campionat del Món de Fórmula 1, disputada en el circuit de Magny-Cours, avantatjant en el podi el seu company d'equip, el finlandès Mika Hakkinen, i el brasiler Rubens Barrichello (Ferrari), segon i tercer, respectivament.

McLaren sumà la seva primera victòria en el traçat gal i va permetre que la lluita pel títol continuï encara viva. El triomf de Coulthard situa l'escocès a 12 punts de Schumacher en la general del Mundial i promet un ajusta final de campionat.

Els pilots catalans no varen tenir massa sort. Pere Martínez de la Rosa (Arrows), que partia des de la 13a posició de la graella de sortida, va haver de retirar-se per problemes mecànics en la volta 45. La falta de pressió a la seva caixa de canvis l'obligà a entrar en boxes quan marxava en la 12a posició.

Per la seva part, Marc Gené (Minardi) realitzà una cursa discreta i ocupà la quinzena i darrera posició del gran premi. Gené partia des de la penúltima plaça de la graella de sortida i no va poder avançar cap adversari. Només les retirades de pilots el varen fer avançar en la classificació.

La correguda començà de manera molt ràpida. Michael Schumacher i Rubens Barrichello, pilots de Ferrari, ocuparen les dues primeres places en el primer terç de cursa. Tot semblava indicar que Schumacher obtendria una nova victòria, ja que en les primeres quatre voltes en marcà tres de ràpides i es distancià dels seus perseguidors per més de cinc segons. Però el seu Ferrari començà a patir problemes. Coulthard no desaprofità la seva ocasió i s'aferrà a Schumacher. Per darrera, Mika Hakkinen passà Barrichello, que anava tercer, i ambdós McLaren anaven a més. En faltar vint voltes per al final, el motor del Ferrari de Schumacher es trencà definitivament. Aleshores Coulthard ja l'havia sobrepassat i es disposava a aconseguir la victòria. Hakkinen ocupava la segona plaça i Barrichello va mantenir la tercera posició.

La classificació del Mundial queda ara encapçalada per Schumacher amb 56 punts, seguit de Coulthard amb 44 i tercer Hakkinen amb 38.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.