nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

França cerca la doble corona davant «El Mur»

Itàlia tornarà a utilitzar, avui en la final, el «catenaccio» per intentar proclamar-se campiona d'Europa

França i Itàlia s'enfronten avui (20:00 hores) a l'estadi De Kuip de Rotterdam en la final de l'Eurocopa de nacions que s'ha celebrat les darreres setmanes a Bèlgica i Holanda. Ambdós contendents han seguit camins molt diferents fins arribar al partit decisiu. L'equip francès ha desplegat un futbol més que acceptable, que s'ha vist cristalitzat en alguns partits brillants, com el de la primera ronda davant Dinamarca (3-0), però sempre ballant al so de la batuta del seu director d'orquestra i millor jugador del torneig, Zinedine Zidane.

Per la seva part, l'esquadra transalpina no ha fet una altra cosa que el que s'esperava d'ella. Un futbol defensiu i poc vistós, honrant les excel·lències del famós catenaccio. No obstant això, també compta amb alguns jugadors virtuosos i plens de talent, com el romà Francesco Totti i el «juventino» Alessandro Del Piero. Aquest partit es presumeix com una confrontació entre el joc creatiu de l'atac francès i la solidesa i seriositat de la reraguarda italiana.

Però França també pot presumir de defensa, experimentada i contundent que estarà formada per Laurent Blanc, que avui disputarà el seu darrer partit com a internacional, Desailly, Lizarazu i Thuram. El sistema defensiu italià estarà configurat amb Toldo a la porteria, ben resguardat per Maldini, Nesta, Cannavaro i Iuliano. La línia decisiva del partit serà el mig camp. Albertini, Di Biagio, Fiore i Di Livio mesuraran les seves forces contra Petit, Viera, Deschamps i Zidane. Força i capacitat contra tècnica i potència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.