cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

El Mallorca creix en prestigi

Luis Aragonés dotarà l'equip vermellenc de personalitat, temperament i contraatac

88134
Aragonés conversa amb Vázquez, present, passat i futur del Reial Mallorca.

Luis Aragonés Suárez serà el pròxim amo de la banqueta del Mallorca. Dirigirà els designis de la plantilla vermellenca del curs 2000-2001. Ho farà bé o malament, però ho farà. Perquè Aragonés està acostumat a manar. Ho fa per damunt de tot, tengui el que tengui davant, Futre, Romario, Mijatovic o Alfonso. No s'arronsa davant ningú, només davant d'ell. Luis és el gran enemic d'Aragonés. Si l'«exzapatones», ara «savi d'Hortaleza», no ha estat encara més gran, ha estat per culpa del seu «ànim».

Però si una cosa és clara és que sobre el paper, el Reial Mallorca ha aconseguit el «sí» del millor entrenador espanyol possible. El de més prestigi, el de més historial, el de més caràcter i el de més categoria. Pocs són els tècnics, espanyols i estrangers, que poden fer ombra a Luis Aragonés.

Va néixer el 28 de juliol de 1938 al barri d'Hortaleza (Madrid). Com a jugador, el «zapatones» jugà a vuit equips, però sempre se l'ha identificat amb l'Atlètic de Madrid, on guanyà tres lligues. Inicià la seva biografia com a tècnic el 1974 també en el Manzanares. El Mallorca serà el vuitè equip que dirigeix. Ha guanyat una Copa Intercontinental, una Lliga, tres Copes del Rei i una Supercopa d'Espanya amb l'Atlètic de Madrid i una altra Copa del Rei amb el FC Barcelona.

Si Luis funciona, els seus equips donen espectacle. Ho fan amb el contraatac. Com aquell Atlètic de Futre o el València de Mijatovic i el mallorquí Gálvez. Es pressionava en el mig camp, es recuperava la pilota i amb dues passades els davanters es plantaven davant la porteria rival. Però per a això, Aragonés necessitarà en el Mallorca davanters ràpids i resolutius. El Mallorca passa de la modernitat a l'experiència; del futbol metòdic al pur cent per cent; del toc al contraatac; de la tranquil·litat al temperament, del diàleg als crits; de Fernando Vázquez, «o bruixo de Castrofeito», a Luis Aragonés, «el savi d'Hortaleza».

Un Vázquez que deixà l'Oviedo en zona tèbia de la classificació després de lluitar tota la temporada per jugar la Copa de la UEFA. El mateix Oviedo que agafà Aragonés per salvar-lo in extremis del descens. Un Vázquez que deixa el Mallorca en la zona tranquil·la de la taula, classificat per a la Intertoto, quartfinalista de la UEFA i que ha mantingut al llarg de la temporada en zona alta. El mateix Mallorca que ara agafa Luis. S'ha repetit la història, ara veurem si en el seu cent per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.