algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Rubiera obté la primera victòria espanyola

El ciclista del Kelme s'imposa després d'una escapada en una dura etapa als alps dolomítics

José Luis Rubiera, de l'equip Kelme, es va convertir en el primer corredor espanyol que guanya una etapa en el Giro 2000 en imposar-se al seu company d'escapada Gilberto Simoni als alps dolomítics. Rubiera, que ja aconseguí guanyar una etapa en el Giro 97, rematà el treball del Kelme en una jornada marcada per la presència de corredors espanyols en totes les escapades.

Els 186 quilòmetres entre Feltre i Selva Gardena foren recorreguts per Rubiera en 5 hores, 12 minuts i 45 segons, a una velocitat mijana de 35'2 quilòmentre per hora. Al mateix temps arribà Simoni i a 18 segons un primer grup amb els italians Stefano Garzelli i el líder Francesco Casagrande, que fins i tot s'havia permès el luxe d'atacar en la Marmolada. Casagrande va intentar consolidar-se al davant de la general, però fou sotmès a un estret marcatge, especialment per part d'Stefano Garzelli i Ivan Gotti.

Els primers quilòmetres de la cursa discorregueren amb tranquil·litat, però quan començaren les primeres dificultats muntanyoses el grup es va rompre. Tonkov i Pantani mostraren feblesa, i quedaren despenjats. A la baixada de la mítica Marmolada hi va haver reagrupament i poc després se n'anaren José Luis Rubiera i Santiago Blanco. Poc després se'ls va unir Gilberto Simoni, que imposà un ritme Blanco no pogué seguir.

Simoni va intentar deixar Rubiera però no ho aconseguí. L'espanyol es va posar a la seva estela i pujà el pas de Sella sense donar-li un relleu. Al grup perseguidor, on marxava el líder Casagrande, foren entrant més corredors, malgrat que el rus Pavel Tonkov i l'italià Ivan Gotti, dos dels favorits, que s'havia quedat en el port anterior, es quedaren enrere.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.