L'Espanyol celebra el centenari amb la Copa

El conjunt blanc-i-blau derrotà l'Atlètic de Madrid en la final per 2-1

ESPANYOL: Cavallero, Cristobal, Nando, Pochettino, Roger, Arteaga, Velamazán, Sergio, Galca, Tamudo i Posse.
Serrano per Tamudo en el minut 71 i Rotchen per Posse en el minut 78.
AT.MADRID: Toni, Aguilera, Gaspar, Santi, Gamarra, Capdevila, Baraja, Valerón, Hugo Leal, Kiko i Hasselbaink.
Luque per Gamarra en el minut 50 i Solari per Aguilera en el minut 75.
ÀRBITRE: López Nieto (col·legi andalus). Amonestà Arteaga per part de l'Espanyol i Hasselbaink, Gaspar i Baraja per part de l'Atlètic de Madrid. Expulsà per acumulació d'amonestacions l'espanyolista Nando (minut 77) i amb vermella directa el matalasser Santi (minut 83).
0-1: minut 2, Tamudo.
0-2: minut 84, Sergio.
1-2: minut 90, Hasselbaink.

L'Espanyol de Barcelona, amb dos gols psicològics, un al principi i l'altre al final del partit, aconseguí la Copa del Rei en l'any del seu centenari, en un matx molt emocionant, en el qual superà l'Atlètic de Madrid en el primer temps, però en el qual es veié presionat per l'equip madrileny en la segona meitat.

Una greu errada de l'exespanyolista Toni propicià, en una jugada d'astúcia de Tamudo, l'1-0 i quan el partit agonitzava, una rematada de Sergio des de la frontal de l'àrea donà el títol a l'Espanyol i confirmà que l'actual ha estat la temporada més negra de l'història del club matalasser, que en algunes fases del segon temps féu mèrits per empatar.

Fou un partit intens, jugat a molt bon ritme, amb dos equips que sortiren a guanyar i en el qual es demostrà que a l'Atlètic li pesà en excés el trajecte recorregut i prova d'això fou el gol de Hasselbaink, que arribà just quan tot ja estava perdut. El sorprenent gol de Tamudo als dos minut de joc, en una acció en la qual robà la pilota a Toni quan aquest la feia botar per treure de porteria, obrí les portes del triomf a l'Espanyol al mateix temps que féu presagiar el trist final per a l'Atlètic de Madrid.