nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Els representants de les Penyes diuen no a la normalització del nom del Mallorca

Han fet saber al club que volen que la denominació de l'entitat continuï en castellà i no en mallorquí

62020
La junta d'accionistes de l'any 98 no aprovà la normalització del nom de l'entitat.

La Federació de Penyes del Reial Mallorca votà no a la possibilitat de normalitzar el nom de l'entitat. Sí, ho poden ben creure, els representants de les penyes del Reial Mallorca decidiren que no volen que el seu club tengui el nom en la nostra llengua, i així ho han comunicat al club. Disposts a triar, s'estimen més mantenir el «Real Club Deportivo Mallorca, Sociedad Anónima Deportiva». La votació, per increïble que pugui semblar, no deixa lloc per al dubte de quina és la voluntat dels representants de les penyes que acudiren a la reunió. Vint-i-tres vots manifestaren la seva voluntat de no normalitzar lingüísticament el nom de l'entitat i just onze s'expressaren en favor que el nom del Mallorca estigui formalment en la nostra llengua.

En el Reial Mallorca s'ha rebut entre la preocupació i la indignació el resultat de la votació. La junta d'accionistes és l'òrgan que té la potestat de canviar legalment el nom de l'entitat. Josep Lluís Cortès, un dels pocs accionistes del Reial Mallorca, plantejà a la junta de fa dos anys la conveniència de normalitzar el nom de l'entitat. Malgrat que el president Guillem Reynés, els vicepresidents Vicent Rotger i Joan Buades, i el conseller delegat Mateu Alemany són favorables a la normalització del nom, decidiren aleshores ajornar la decisió. Un any després, a la darrera junta, els accionistes decidiren deixar la simple decisió de normalitzar el nom en mans dels penyistes, malgrat que en aquell moment ja es parlà de la possibilitat d'organitzar una consulta entre els abonats.

En tot cas, a finals del pròxim mes de juny se celebrarà l'assemblea general de penyes i serà aleshores quan es prengui una decisió definitiva. Sigui com sigui, la gran majoria de penyes ja han mostrat quina és la seva intenció i és clar que no són partidaris de normalitzar el nom de l'entitat. D'aquesta manera, es tira per terra la feina feta des de fa anys pel consell d'administració del Mallorca amb la implantació dels anomenats punts vermells a distints indrets de l'Illa i que formaren l'embrió de moltes penyes de la Part Forana. La intenció dels consellers és arrelar el Mallorca en aquesta terra nostra, malgrat que la propietat estigui en mans d'un empresari català instal·lat a Madrid. Es fa certament complicat i difícil aconseguir aquest objectiu quan es diu no a la possibilitat de normalitzar el nom de l'entitat. Es tracta, simplement, de registrar legalment el nom del Mallorca en l'idioma d'aquesta terra, però els penyistes hi han dit no.

La normalització lingüística del nom de l'entitat futbolística just suposa el canvi de Real per Reial i Deportivo per Esportiu. Des d'alguns sectors de les penyes s'ha considerat que la denominació adequada, en tot cas, seria Deportiu. En aquesta sentit, a instàncies de Joves per la Llengua, Gabriel Bibiloni, director del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balers, va emetre un dictamen en el qual deixa clar que «la forma correcta i normalitzada de l'esmentada entitat només pot ser Reial Club Esportiu Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.