algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Casagrande destronà Gutiérrez del lideratge

El corredor italià s'imposà en la meta d'Abetone amb 6.25 minuts d'avantatge sobre el líder

El ciclista del Vini Caldirola Francesco Casagrande vencé ahir en la novena etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Prato i Abetone sobre 138 quilòmetres, i primera que finlitzaba en alt, amb un temps de 4 hores, 22 minuts i 58 segons. Aquesta victòria donà al ciclista de Florència la maglia rosa que l'acredita com a líder de la general en detriment de l'espanyol José Enrique Gutiérrez, que no pogué amb el ritme imposat pels escaladors en les primeres ascensions dures d'aquest Giro i arribà a meta a 6.25 del primer.

Darrere l'italià arribà un grup de set corredor encapçalat per Stefano Garzelli (Mercatone) a 1 minut i 38 segons. Casagrande dominà una etapa que tingué una velocitat mitjana de 31'4 quilómetres per hora, a partir de l'ascensió al port de primera categoria de San Pellegrino, on aconseguí escapar-se.

L'etapa d'ahir servia per comprovar quin era l'estat de forma i les intencions reals de Marco Pantani en aquest Giro. Emperò, tot just començar l'ascensió al port de San Pellegrino, primer de l'etapa abans de la meta d'Abetone, el corredor de Mercatone no pogué amb el ritme imposat per ciclistes com Ivan Gotti (Polti), Danilo Di Luca (Cantina Tollo), Pavel Tonkov (Mapei) i Francesco Casagrande. Fou aquest darre qui imposà el ritme del grup i ràpidament començaren a treure diferències als distints grupets perseguidors que es formaren: poc més d'un minut sobre la maglia rosa, Quique Gutiérrez, i 1.40 sobre el de Pantani, que mostrava que el seu estat de forma no és l'ideal i que tal vegada el seu màxim objectiu d'enguany sigui el Tour de França.

Però Casagrande era el que més fort es mostrava i en les rampes més dures de San Pellegrino començà a distanciar-se dels seus companys d'escalada. Així, el ciclista de Florència coronà en solitari el port i afrontà també en soledat el descens, on incrementà el seu avantatge sobre el grup perseguidor, fet que li permeté afrontar la darrera dificultat muntanyenca de la jornada amb garanties de culminar la cursa en primer lloc, com així fou en la línia d'arribada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.