nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Moreni guanya l'etapa i és el nou líder

Mario Cipollini, mallot rosa fins ahir, entrà amb el gran grup a trenta segons del guanyador

El corredor italià Cristian Moreni (Liquigas) s'imposà ahir en la segona etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Terracina i Maddaloni, després de complir el recorregut de 225 kms en 6 hores, 15 minuts i 15 segons, i arrabassà el mallot rosa al seu compatriota Mario Cipollini (Saeco).

Un dels pocs corredors espanyols presents en aquest Giro d'Itàlia, José Enrique Gutiérrez Guti, de l'equip Kelme, es quedà a pocs segons de pujar al més alt de la classificació general provisional, després de rodar durant els darrers 10 quilòmetres amb el grup d'escapats, del qual saltà a pocs quilòmetres per a l'arribada a meta el definitiu guanyador.

La segona etapa de la «corsa» rosa es presentà complicada a causa de les intenses pluges que mullaren l'asfalt de les carreteres transalpines i que obligaren els corredors a fer gala de prudència davant l'important risc de caigudes.

De fet, no foren poques les que es varen produir, encara que en general de poca importància, malgrat que els participants en el Giro no arriscaren gaire, decisió totalment justificada si es té en compte que la ronda italiana acaba de començar.

En una jornada amb colls no excessivament durs, el protagonisme en aquesta etapa disputada en el nord de Nàpols fou per a un grup d'escapats compost per sis corredors (quatre italians, un holandès i el colombià Hernán Buenahora) que es mantingué al capdavant durant gran part de l'etapa, mantenint un avantatge d'entre dos minuts i mig i tres sobre el gran grup.

A la seva trobada saltaren més tard dos corredors, un d'ells José Enrique Gutiérrez, amb possibilitats per aquest de llevar a Cipollini el mallot rosa que aconseguí en la primera etapa del Giro. A falta d'uns 10 quilòmetres per arribar a meta, Guti aconseguia enllaçar amb el grup capdavanter, però poc després es produïa l'escapada de Moreni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.