muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Dues temporades després, apareix Ariel «Caño» Ibagaza

El ressorgiment del mitja punta argentí ha coincidit amb la recuperació del Reial Mallorca a la Lliga

Ariel Miguel Santiago Caño Ibagaza arribà al Reial Mallorca la temporada 98-99. El club illenc pagà la meitat del seu passi (500 milions de pessetes) al Lanus argentí. És a dir, només la meitat d'Ibagaza és del Mallorca.

De malnom el Caño "perquè és un autèntic especialista en aquesta «sort» futbolística", Ibagaza arribà cridat a ser una de les peces més importants dins l'esquema d'Héctor Cúper. Des de l'Argentina en contaven meravelles. Petit, 24 anys, amb el número 10 a l'esquena i amb formes de Maradona. Els aficionats vermellencs podien respirar tranquils, se n'havia anat Juan Carlos Valerón a l'Atlètic Madrid però havia arribat Ibagaza. Menut, tècnic, habilidós i gran passador. Aquestes són les principals característiques del futbolista argentí de les quals fins ara no havíem pogut gaudir.

Vázquez ha confiat més al llarg de la temporada en un sistema de doble pivot, amb Engonga i Paco Soler, que no pas en un rombe al mig camp amb Ibagaza com a enllaç amb la davantera. Però des de fa ja un parell de jornades, el tècnic del Mallorca ha optat per aquesta segona opció. I ha encertat de ple. L'equip, que s'ha acostat perillosament a la zona de descens, ha recuperat el seu millor joc i torna a optar a les places que donen dret a jugar la pròxima temporada la Copa de la UEFA, recuperació que ha coincidit amb el ressorgiment del millor Ibagaza.

Però ha aparegut un futbolista que semblava desaparegut. Des de fa unes jornades el Mallorca juga amb més toc, la pilota fa més via i els davanters reben més pilotes. I tot perquè al mig camp roman Ariel Ibagaza.

Ibagaza té contracte amb el Reial Mallorca fins l'any 2004 i una clàusula de rescissió de sis mil milions de pessetes. Ara per ara és un jugador que no entra dins la llista de baixes per a la pròxima temporada. El club sempre ha confiat molt en l'argentí, sempre ha tingut l'esperança que tard o d'hora mostraria el seu joc. Sembla que aquest moment ja ha arribat. Una pena que sigui al final de la temporada, però almanco és just a temps perquè el gallec Fernando Vázquez pugui gaudir del seu futbol sempre en benefici del Reial Mallorca.

Abans distant i inaccessible, ara afable i xerrador amb tothom. Abans, imprecís amb la pilota i poc feiner al terreny de joc. Ara exacte, passador i defensor. Abans, perdia pilotes, ara les organitza. És el nou Ariel Miguel Santiago Caño Ibagaza, un gran futbolista que ha reviscolat, que sembla que ha recuperat el futbol del Lanús i que si aquestes darreres jornades no han estat un miratge, tenim número 10 per a molta estona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.