algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Federació i Clubs cedeixen en les seves pretensions i tanquen la guerra

Es crea una nova categoria, i, a canvi, es rebaixa el dipòsit dels equips LEB

La reunió entre els clubs que integren la LEB i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va transcórrer amb normalitat, i l'esperada pugna d'interessos entre les dues parts quedà en focs d'artifici, ja que les dues parts cediren en les seves pretensions més radicals per arribar a una entesa.

Els clubs es presentaren a la reunió amb un manifest a la mà en què resumien les seves peticions a la Federació. Per primer pic en quatre anys d'existència de la LEB, els 16 clubs de la categoria es posaven d'acord.

La Federació complí amb les seves intencions i decidí crear una nova categoria entre la LEB i l'EBA, el nom de la qual es decidirà pròximament, davant la negativa dels clubs a què es digui LEB-2. Ambdues parts contentes: la Federació creà la seva categoria, mentre que els clubs aconseguien que l'actual LEB quedàs intacta, amb 16 equips, el mateix sistema de competició, i l'exclusivitat del nom LEB.

Amb l'FEB ja satisfeta per crear la seva categoria, els clubs trobaren el camí aplanat per trobar resposta positiva a les seves reivindicacions. Així, el dipòsit passà de 75 a 50 milions de pessetes, es mantenen els dos estrangers per equip i arrancaren la promesa de la Federació d'estudiar la rebaixa del cànon obligatori, perquè passi de 6 i 5 milions i aquest pagament es pugui fer trimestralment.

El 6 d'abril serà la data de la pròxima reunió FEB-Clubs LEB. Aleshores s'estudiarà el nom de la nova competició creada i si el cànon baixa o no. La pau que ahir firmaren la Federació i els clubs augura un minvament en les tensions entre ambdues parts. S'haurà de comprovar quant dura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.