algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El Mallorca, en mans d'un ninot

Marcelo «Muñeco» Gallardo, referència suprema del joc de l'AS Mònaco

Es diu que Antonio Asensio, propietari del Reial Mallorca, pagà per ell 1.200 milions de pessetes al River Plate i que després el va vendre al Mònaco per 2.000. Negoci rodó.

Demà dijous, a partir de les nou i mitja del vespre i a Son Moix, es veuen les cares a l'estadi de Son Moix, curiosament, Reial Mallorca i AS Mònaco.

Marcelo Gallardo va néixer el 18 de gener del 1976 a Merlo, Argentina. Format als «milionaris» del River Plate, ha arribat just en aquest moment al futbol europeu. La Lliga argentina l'hi havia quedat petita, necessita doctorar-se en el bressol del futbol. Conegut com el «Muñeco», Marcelo Gallardo ha anat a parar a la Lliga francesa, no precisament la més forta del continent, però possiblement la ideal per gaudir de la primera presa de contacte amb el futbol europeu.

Intuïtiu, imaginatiu, intel·ligent, organitzador, resolutiu, decidit, carismàtic, tècnic i menut. Els seus moviments recorden el gran Diego Armando Maradona, el seu aspecte físic també.

48 vegades internacional, Marcelo «Muñeco» Gallardo es podria trobar demà sobre la gespa de l'estadi de Son Moix amb un altre jugador fabricat amb el mateix patró amb què ell va ser creat. El joc del «muñeco» s'assembla al d'Ariel Miguel Santiago «Caño» Ibagaza. Tot dos són amants del toc subtil, de la jugada preciosista, i de practicar amb extrordinària perfecció la passada en profunditat. El monegasc té més recorregut que el mallorquinista, té més pegada i més dribling. A més, Marcelo ja ha explotat, però a Ariel encara se li ha d'encendre la metxa.

Ha estat elegit el millor jugador de la primera volta a la Lliga francesa pels mitjans de comunicació, i a la segona, va camí de repetir. El joc del Mònaco es basa en el Muñeco. Si Gallardo funciona, l'equip del Principat acostuma a guanyar. El tant per cent que això passi és extremadament alt. Pocs jugadors del món amb el tarannà d'aquest argentí gaudeixen de la seva regularitat. És el típic mitjapunta sud-americà. Els darrers anys, a l'Argentina han sorgit una sèrie de futbolistes fets amb el mateix patró. Ariel Ortega, el nostre protagonista, Daniel Montenegro, Riquelme o el mateix Ibagaza, vénen del mateix corrent. Una escola basada en la creació generosa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.