• Mín: 13°
15°

El Campionat d'Atletisme acaba amb un total de dos nous rècords

Mo Green, amb el 4x100 dels Estats Units, aconseguí el tercer or

Els Campionat del Món d'Atletisme de Sevilla es varen tancar ahir amb les darreres finals. La cursa estel·lar va ser el relleu 4x100 masculí, que guanyaren els Estats Units, amb Maurice Green al capdavant. La plata va ser per a l'equip de Gran Bretanya.

Green sumà, d'aquesta manera, la seva tercera medalla en aquest Mundial. La marca aconseguida pels nord-americans, 37.59, és la millor marca mundial de l'any. L'aconseguida pels de la Gran Bretanya, 37.73, és el rècord d'Europa. L'equip dels Estats Units complí també els pronòstics i s'imposà als 4x400, amb un gran Michael Johnson a les seves files, que va sumar el segon or d'aquest campionat, i novè en un Mundial.

En canvi, les dones dels Estats Units no varen estar a la mateixa alçada, i perderen ambdues proves de relleus. Als 4x100, varen decebre ja que ni tan sols entraren al podi. La victòria va ser per a Bahamas. I als 4x400, les russes no varen donar cap opció a les atletes dels Estats Units, que es varen haver de conformar amb la plata.

L'altre gran espectacle de la jornada es visqué a la prova dels 800 metres; el danès, d'origen kenyà, Wilson Kipketer, va veure perillar el seu domini, ja que es va imposar a la final més ajustada de la història a l'atleta sud-africà Hezeziel Sepeng. El plusmarquista mundial d'aquesta distància aconseguí el seu tercer mundial en superar Sepeng per només dues centèssimes, en un frec a frec final que es va decantar a la mateixa línia de meta.