• Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Yago Lamela s'ha de conformar amb la plata

L'atleta asturià Yago Lamela va haver de conformar-se amb la medalla de plata en la final de salt de longitud, darrere del gran dominador mundial de l'especialitat, el cubà Iván Pedroso.

Lamela, en el seu primer intent, va aconseguir un registre de 8 metres i 34 centímetres, i aquest salt li va servir per encapçalar la prova fins al primer salt de la millora, en el qual el cubà Iván Pedroso va demostrar la seva condició de màxim favorit al triomf final i se'n va anar fins als 8 metres i 56 centímetres, la millor marca que mai no ha aconseguit Yago Lamela.

Amb aquesta marca, Iván Pedroso decidí la final, ja que Lamela havia de superar el seu millor registre si volia guanyar l'or. L'asturià ho intentà i arriscà per superar Pedroso, i aconseguí una excel·lent marca de 8.40, que, no obstant això, no li varen servir per arribar fins a la medalla d'or, però sí li varen assegurar la segona posició i medalla de plata, que havia perdut provisionalment davant l'atleta eslovè Gregor Cankar.

La classificació final deixa Iván Pedroso com a campió del món, amb un millor salt de 8.56. Medalla de plata per a Yago Lamela, amb 8 metres i 40 centímetres, i el bronze per a l'eslovè Gregor Cankar, amb 8'36.

Amb la victòria de Sevilla, Iván Pedroso suma el seu tercer títol mundial consecutiu, després dels de Gotteborg 95 i Atenes 97, una xifra que mai no han assolit els mítics atletes nord-americans Carl Lewis o Mike Powell.