• Màx: 19°
19°

Montalvo aconsegueix el primer or per a Espanya al salt de longitud

L'atleta superà Fiona May, plata, i la nord-americana Marion Jones

Niurka Montalvo va aconseguir ahir el primer or per a l'atletisme espanyol en el Mundial de Sevilla després de guanyar la final de longitud. Montalvo, d'origen cubà, va aconseguir un salt en el seu darrer intent de 7.06 centímetres que li va permetre aconseguir la victòria. La plata va ser per a la italiana Fiona May (6.94) i el bronze per a la nordamericana Marion Jones (6.83), que no podrà aconseguir els quatre títols mundials als quals aspirava. L'espanyola obté així la seva segona medalla en uns mundials, després de la plata aconseguida a Goteborg 95, tot i que en aquella ocasió competia sota bandera cubana.

El kenyà Christopher Koskei, amb un temps de 8:11.76, és el nou campió del món dels 3.000 metres obstacles, després de vèncer ahir a la final del Mundial de Sevilla. Koskei continua així la tradició iniciada per Moses Kiptanui a Tòquio 91, i continuada per Moses Kiptanui a Stuttgart 93 i Goteborg 95 i per Boit Kipketer a Atenes, i suma per a Kenya la seva cinquena medalla en el Campionat del món consecutiva dels tres mil metres obstacles.

El segon lloc també va ser per a un atleta kenyà, Wilson Boit Kipketer (8:12.09) que va entrar seguit pel marroquí Ali Ezzine (8:12.73). El representant espanyol en aquesta prova era Eliseo Martín (8:16.09), que va creuar la línea d'arribada en sisena posició. Un resultat que va deixar molt content l'atleta espanyol, l'objectiu del qual era entrar entre els vuit primers.