cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

«Bolero» s'adjudica la primera regata

La badia de Palma s'ompli amb desenes d'espectaculars vaixells d'època

M.F.N. Palma.
La primera prova del XV Trofeu Almirall Comte de Barcelona-I Copa SAR Don Joan de Borbó es va disputar ahir horabaixa, amb la victòria de Bolero, patronejat per l'anglès Richard Low. Les més de cent embarcacions d'època participants a aquest trofeu van donar un espectacular aspecte a la badia de Palma durant les quatre hores que va durar l'etapa d'ahir. La competició durarà fins el proper diumenge.

Aquesta jornada va servir per tal d'anar col·locant els vaixells favorits a les posicions capdavanteres. El començament de l'etapa, a les 13 hores i 15 minuts, va tenir un vent de 220 graus de vuit nusos d'intensitat, i l'estat de la mar va ser de maror. En primer lloc varen sortir els vaixells d'època (que són els avarats abans de l'any 1949), els clàssics, els espírit de tradició i històrics (que no tenen opció al trofeu). Tot seguit van sortir els de recorregut curt, els bots i els llauts.

Les regates van tenir dos recorreguts distints i dues sortides diferentes. El recorregut llarg va tenir la seva sortida al centre de la badia de Palma amb direcció a l'illa de Sech-Boia a Punta Aranol-Boia Cala Gamba-Balissa Punta Aranol- i l'arribada a prop de l'escollera de Palma. El recorregut va ser de 27.5 milles de distància i un coeficient d'1.5.

El recorregut curt ha sortit al centre de la badia de Palma amb direcció a la balissa d'Illa de Sa Porrassa-Balissa Punta Aranol i arrivada a l'alçada de l'escollera de Palma, amb un recorregut de 18.4 milles i un coeficient d'1.5. Els primers llocs van ser per a Bolero, seguit del Samurai italià, comandat per Luigi Pavese, el també italià Estrella Polar, i en quarta posició el Rosalind, del comte de Godó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.