algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

'Cippa Lippa 5' i 'Costa Azahar', sense opcions

Els italians foren penalitzats i relegats a la 12a posició i els de Castelló toparen ahir amb una roca

La flota de la XVIII Copa del Rei de vela afrontà ahir a 105 llargues milles corresponents al recorregut de la regata llarga que s'inicià amb sorpreses i que acabà a altes hores de la matinada.

Per començar, el Jurat Internacional de la Copa del Rei penalitzà l'embarcació italiana del Cippa Lippa 5, vencedor de la primera etapa i líder del Grup A, amb un 20 per cent sobre el seu temps tant a la primera com a la segona regata després de la presentació i acceptació d'una protesta presentada pel Comitè de Medició que es queixava que els italians duien una vela fora de medició. Aquesta penalització relegà el Cippa Lippa 5 fins a la 12a posició, deixant el Winterthur Yah Man com a líder del grup A, seguit del Highland Fling i el Castellón Costa Azahar.

Amb aquestes notícies la flota afrontà la regata clau de la Copa. Després d'una primera sortida nul·la, per un fora de línia general, els vaixells fixaren el seu rumb cap a cala Figuera, a on arribaren al voltant de les 14:30 hores.

Els ensurts continuaren i un dels grans favorits a la victòria final, el Castellón Costa Azahar, que partí del club nàutic en tercera posició, havia de tornar a port amb la quilla trencada i inutilitzada. Al pas entre el Toro i la Costa de Mallorca, camí cap a l'illa Dragonera, topava amb una roca i perdia el plom de la quilla. Durant tot el vespre d'ahir, els tècnics del vaixell espanyol intentaren arreglar els desperfectes i poder així continuar a la prova, que avui gaudeix de descans i que es reprendrà demà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.