algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Jesús Gil: «La presumpta estafa és un invent impossible de realitzar-se»

És acusat de comprar el club amb crèdits ficticis i quedar-se doblers dels socis

El batle de Marbella i president de l'Atlètic de Madrid, Jesús Gil, va afirmar ahir que l'acusació, realitzada per la Fiscalia, que diu que va comprar l'Atlètic amb crèdits ficticis i es va quedar amb 112 milions de pessetes dels socis, és «un invent impossible de realitzar-se», ja que per fer aquesta operació «s'hauria d'enganyar diversos organismes oficials, falsejar escriptures davant de notari i declarar nuls els certificats dels bancs».

Gil va indicar que en un primer moment el capital social del club va fixar-se en 2.062.384.000 pessetes. A la primera ronda, a tots els socis existents i que tinguessin més d'un any d'antiguitat, van quedar subscrits «només» 112 milions de pessetes i, d'aquests, Gil va invertir-hi, a través de tota la seva família i amics, socis del club, més de 70 milions de pessetes, segons va afirmar. A la segona volta, l'oferta era per als que havien subscrit anteriorment accions, dels que 37 inversors van tornar a comprar 1.349 títols.

En el supòsit que no se subscrigués la resta del capital, el club descendiria de categoria, per la qual cosa «s'havien de cercar devers 2.000 milions de pessetes» per salvar l'equip, per la qual cosa Gil y Gil va cercar una operació patrocinada per la Comunitat de Madrid. El pas següent que va seguir Gil va ser el de recórrer a Dorna, empresa en la qual participava Banesto i l'operació del qual, la mateixa que es va intentar realitzar amb Caja Madrid, va haver de ser autoritzada per Mario Conde, que va demanar que es donassin les garanties suficients amb els béns immobles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.