algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'italià Mondini sorprèn els esprintadors

El ciclista del Cantina guanya una etapa tranquil·la, prèvia a la crono de Futuroscope

El ciclista italià Gianpaolo Mondini va guanyar la devuitena etapa del Tour de França, amb final a Futuroscope, i de 184'5 quilòmetres de distància. L'italià, de l'equip Cantina Tollo, s'adjudicà una etapa de transició, a l'espera de l'etapa d'avui a Futuroscope, una contra rellotge en què es decidirà el poc que queda per decidir en aquesta edició del Tour de França. Per guanyar aquesta etapa, Mondini va emprar 4 hores, 17 minuts i 43 segons. Tot seguit, a només 3 segons, arribà un grup amb el corredor francès Robin al capdavant. I a 3 minuts i 7 segons, el gran grup, amb el líder Amstrong sense passar cap tipus de problema.

El final d'aquesta etapa no va ser el que tots esperaven, ja que no es va arribar a un esprint massiu, com l'etapa anterior, en què guanyà el belga Tom Steels. En aquesta ocasió, els esprintadors i els seus equips no varen poder controlar la part final de la cursa i Mondini, així, pogué aconseguir el seu primer triomf al Tour de França. Durant tot el desenvolupament de l'etapa, es varen produir nombroses escapades, com sol succeir en les etapes planes, en què els ciclistes cerquen l'aventura. Però, com també sol passar, els equips dels esprintadors avortaren aquestes escapades, sobretot el Telekom d'Erik Zabel.

A falta de 55 quilòmetres per la meta, començà una altra batalla dins el pilot. Els equips espanyols Banesto i ONCE-Deustsche Bank són el primer i segon classificat per equips, i la diferència de Banesto amb el quadre dirigit per Manolo Sàiz és de 6 minuts, avantatge escassa si es té en compte que avui es disputa una contra rellotge i aquesta diferència pot canviar substancialment.

Banesto llançà diferents homes a l'atac, per intentar agafar alguns minuts, o, si més no, perquè els homes de l'ONCE treballassin i en la crono d'avui estiguessin un poc més cansats. I els homes de Manolo Saiz van haver de treballar, però comptaren amb la col·laboració dels equips dels principals esprintadors, el Mapei de Tom Steels i el Telekom d'Erik Zabel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.