algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Les més petites prometen un gran futur

L'equip del Col·legi Públic Rei Jaume III es proclamà subcampió d'Espanya a Cadis

De gairebé tothom són coneguts els èxits de la selecció de gimnàstica ritmicoesportiva. Èxits en els Jocs Olímpics i als campionats del món avalen l'equip espanyol i l'encimbellen entre les potències mundials en aquest bell i sacrificat esport. Doncs bé, a Mallorca també feim gala d'una bona pedrera i així en els passats campionats d'Espanya escolars, organitzats a la localitat andalusa de Cadis, l'equip que representava el llucmajorer Col·legi Públic Rei Jaume III i les Illes Balears es proclamà subcampió d'Espanya. Un equip integrat per cinc jovenetes, d'edats compreses entre els 10 i els 12 anys, aconseguiren aquesta meritòria medalla d'argent després d'executar, gairebé a la perfecció, un meravellós muntatge amb pilotes per equips.

Sofia Maldonado, Ana Mari Llompart, Maribel Martín, Cristina Morey i Inma García, entrenades per Joana Maria Garro Gomila, es classificaren per disputar el Campionat d'Espanya després de proclamar-se campiones de Mallorca i de Balears anteriorment, amb la qual cosa el camí que les conduí al subcampionat no fou gens fàcil, ja que el nivell competitiu, tot i tractar-se de competició escolar, és molt elevat i exigent.

A més de participar en l'exercici conjunt, les gimnastes Maribel Martín i Inma García participaren individualment en les modalitats de mans lliures i corda respectivament. Però aquest èxit esportiu del Col·legi Públic Rei Jaume III es deu en gran part a la gran feina que du a terme l'Escola de Gimnàstica de Llucmajor, encarregada d'entrenar les esportistes més destacades de cadascun dels col·legis de l'esmentat poble. Aquesta escola s'encarrega de la formació de gimnastes que comencen amb gairebé quatre anys, i divideix la seva activitat en dues branques, la primera s'encarrega de la competició escolar i la segona a la competició federativa. El subcampionat d'Espanya és el fruit de tot un any d'entrenaments, als quals les esportistes dediquen nou hores setmanals, distribuïdes en tres dies (dimarts, dijous i dissabtes), mentre que les gimnastes que a més preparaven els exercicis individuals es quedaven una hora més els dissabtes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.