cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Un cantant a la porteria

Germán Burgos, líder d'una banda de rock, parla de la retirada de Roa i del Reial Mallorca

59582
Germán Burgos és actualment el porter del River Plate i de la selecció argentina.

El pròxim porter del Reial Mallorca cantarà, i molt, la pròxima temporada. I no en sentit figurat, sinó que realment cantarà, concretament rock. Si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, Germán Burgos, argentí, serà el nou porter del Mallorca. Burgos es convertirà així en el substitut de Roa, que anunciarà demà divendres la seva retirada.

El Mono Burgos, així el coneixen a l'Argentina, està considerat com un dels millors porters d'aquell país. De fet, és el titular de la selecció de Marcelo Bielsa. Germán atura les pilotes que li llançen, però si li llançen una guitarra o una bateria, toca. I és que Burgos és un home curiós. Porter del River Plate i amb una cotització que volta els 375 milions de pessetes, Burgos ven el seu futbol amb grans aturades, però també ven el primer disc que ha tret amb el seu grup de rock. Diari de Balears ha volgut acostar-vos una mica com és el més que probable futur porter del Mallorca. Aquest és un extracte d'una entrevista a El Clarín, diari argentí.

"Bé, sembla que vos n'anau.
"No, jo encara no sé res, em vaig assabentant pels diaris.

"Però ja vénen del Mallorca per fitxar-vos.
"Ja veurem. Si es fa, es fa. Jo ja vaig dir als dirigents que si em volen vendre, que em venguin a fora; si no, em quedaré al River.

"Quina cosa del destí: l'adéu al futbol de Roa vos deixa l'oportunitat d'ocupar el seu lloc en el Mallorca i a la selecció.
"Jo no crec en el destí, sinó guanyaria la loteria.

"Però que Roa vos va deixar el camí lliure...
"No ho sé...A la selecció encara Bialsa no m'ha confirmat que seré titular, i això del Mallorca encara no està tancat.

"Enteneu la retirada de Roa per motius religiosos?
"Els que caminam molt lluny d'una església no ho entendrem mai. Però ell està convençut que se la juga per alguna cosa, i em sembla bé. Els que no som devots ens pot costar entendre la seva decisió, però es com si s'hagués tret un pes del damunt, i m'agrada la seva valentia. Quan ens concentràvem junts, jo observava Roa i em semblava que tenia alguna cosa a dins que no el deixava ser feliç. Crec que ara és feliç.

"Deixaríeu el futbol per la música?
"No, perquè m'hauran d'aguantar cantant fins els 90 anys.

"Com va la venda del teu primer disc com a rocker?
"No em cataloguis com a rocker perquè sinó mai no podré cantar un tango.

"Però es ven o no el disc de la vostra banda?
"Sé tant d'això com del meu fitxage pel Mallorca.

Demà Carlos Roa anunciarà la seva retirada del futbol. Serà aleshores quan el club mallorquinista tancarà la contractació de Germán Burgos. Un cop més es demostra que el futur de Burgos està lligat al de Roa: quan el porter del Mallorca jugava al Lanús a les ordres de Cúper aconseguí la internacionalitat relegant el porter del River Plate a la suplència de la selecció. Dos anys després, Roa es vol retirar i decideix renunciar a jugar la Copa Amèrica amb el seu país. És aleshores quan Burgos torna a la titularitat del combinat argentí, i a més, pot fitxar pel Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.