algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Esforç normalitzador

La Conselleria ha editat els vocabularis corresponents a futbol, tennis i vela

Jaume Gil, director general de Política Linguística, i Ventura Blach, director general d'Esports, presentaren ahir el nous vocabularis editats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports dedicats al tennis, la vela i el futbol.

Jaume Gil explicà que ja fa un temps s'havien elaborat vocabularis de bàsquet i atletisme, que s'esgotaren en poc temps. En aquesta ocasió, s'ha augmentat considerablement la tirada, ja que seran 10.000 els futlletons editats "la primera ocasió només en foren 5.000.

Els vocabularis es repartiran entre les escoles i les respectives federacions. Es tracta d'intentar generalitzar l'ús normalitzat del llenguatge esportiu.

En aquesta línea, la Conselleria està treballant actualment en l'elaboració dels vocabularis de natació, vela, gimnàstica i muntanyisme, que seran editas els pròxims mesos. A més, s'està estudiant la possibilitat de fer uns grans cartells per distribuir entre les escoles i els clubs esportius.

Ventura Blach recordà que la Conselleria està fent un important esforç normalitzador a l'esport i que un grup de professionals està assessorant durant unes hores cada setmana les federacions de lluita, bàsquet, piragüisme, futbol, patinatge i handbol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.