cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Vae Victis, triomfador de la Diada de Reis

Borgia du Pont es va imposar a l'especial Importats i Cesar de Saint Pol dominà l'estel·lar matinal

La climatologia acomopanyà durant tota la jornada d'ahir a Manacor i es va poder presenciar una Diada de Reis molt concorreguda de gent, de forma especial a la sessió vespertina que era quan es disputaven les proves de major rellevància i interès per al públic.

De la sessió matinal en cal destacar, en primer lloc, les victòries de Did Pride SC i Dalton Ross, aquesta amb comoditat, a les dues concertades per a poltres de tres anys. S'ha d'esmentar que a la cinquena es va produir un accident al qual es varen veure involucrats els exemplars Agustina i Calabruix, just a la mateixa recta d'arribada, quan esprintaven per la victòria. Afortunadament tant els cavalls com els conductors no patiren lesions d'importància. Aquesta correguda fou guanyada finalment per Alegre SR.

A la preestel·lar, un nou èxit de Black Crom GS que tenia com a gran rival l'egua francesa Elising Lady, que malgrat intentar-ho durant tota la prova no va poder superar el magnífic nacional, entrant els dos amb la mateixa mitja d'1.20.

Qui sí que va donar mostres d'una gran superioritat va ser el francès Cesar de Saint Pol, que se situava al capdavant de la correguda i imprimia un fort ritme, que només fou capaç de seguir la petita Zoot Run. A la recta d'arribada aquesta intentava superar César de Saint Pol, però l'esforç era inútil ja que li era impossible, ja que davant es trobava un cavall pletòric de forma. El millor però, foren els registres d'aquests dos exemplars, ja que rodaren a 1.17.4 i 1.17.5, respectivament, i quedaren a molt poques dècimes del rècord de la pista manacorina.

A la prova que tancava el programa de la matinal s'imposava la favorita Miss Princeps per davant de la nacional Auba des Etangs.
Pel que fa a la sessió del capvespre, la més esperada pels aficionats, era quan es disputaven les proves especials. Però també s'han de destacar importants victòries, com l'aconseguida per Bonito TR a la cinquena correguda, per davant de Bindy's Crown. L'especial per a poltres de tres anys era gunayada per Dama Real, seguida per Didy Blai i a la setena Apriolo s'imposava a l'esprint a Vera du Gite, entrenats els dos amb el mateix crono d'1.23.6.

El premi Especial Nacionals tenia la baixa important de Brandy Royal, un exemplar que hauria pogut donar molt d'interès i emoció a la prova. La correguda era dominada durant una bona part del recorregut per Vic des Bosc, fins que a falta de tres-cents metres per a l'arribada, Vae Victis SE atacava, el superava i aconseguí una còmoda victòria. Finalment Vic des Bosc mantingué la segona posició per davant de Vikingo i del veterà Nachito.

Al premi especial importats, un dels favorits, Varco, era distanciat quan havien transcorregut pocs metres de correguda, i dominà la prova Faire Valoir, seguit per un compacte grup dins el qual el favorit Corosis no acabava de deixar clar el seu domini. La correguda es va resoldre amb un llarg i espectacular esprint a la recta final, on Borgia du Pont s'imposava amb un registre d'1.18.8, seguit per Coolman, Corosis i Faire Valoir.

Tancava el programa de la Diada de Reis el quartet especial, amb victòria final per a Beledor, rodant a 1.20.2, i empatà per la segona posició Valiant i Fergie Chicco. A la lluita per la quarta plaça també es produí un empat, entre Baron du Ringeat i Cheops des Brouets, tots ells amb el mateix registre d'1.20.5, el que fa una idea de l'emocionant que va ser aquesta arribada.

Una vegada més el conductor de la jornada fou Joan Antoni Riera, ja que va aconseguir al llarg del dia cinc victòries, assolides amb els exemplars Dalton Ross, Alegre SR, Black Crom GS, Candas Star's i Clivia d'Abril GS.

En defintiva, una bona Diada de Reis, que una vegada més ha demostrat que malgrat no tenir la importància de proves com el Gran Premi Nacional de Son Pardo, o el Gran Premi Manacor del Municipal, manté amb la seva tradició l'interès dels aficionats. L'hipòdrom manacorí gaudí ahir de bon espectacle amb una gran afluència a les grades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.