nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Hidalgo vol convertir l'Atlètic Balears en l'alternativa esportiva i social al Mallorca

L'empresari està disposat a invertir-hi cent milions anuals i a pujar a Segona A

80314
Juan José Hidalgo. | Guillem Frontera.

L'empresari turístic i president de la UE Salamanca Juan José Hidalgo explicà ahir a la directiva de l'Atlètic de Balears que està disposat a invertir cent milions de pessetes en el club el que queda de temporada. Hidalgo vol que l'equip blanc-i-blau pugi a Segona i es converteixi en una alternativa esportiva i social del Mallorca. Hidalgo no amaga el seu ressentiment envers la directiva i l'afició mallorquinistes. Aquesta inversió inicial no seria més que una primera passa d'un projecte per d'aquí a tres o quatre anys per situar el conjunt blanc-i-blau a la categoria de plata del futbol espanyol.

La reunió entre Hidalgo i els cappares del Balears va tenir lloc ahir capvespre a les instal·lacions del club. Tot i que va ser concertada en secret, Diari de Balears se n'assabentà i entrevistà, en rigorosa primícia, Juan José Hidalgo.

"Quins són els vostres plans per a l'Atlètic Balears?
"Els acab d'exposar a la directiva. Estic disposat a invertir cent milions de pessetes en jugadors bons per garantir l'ascens aquesta temporada. L'any que ve faré un esforç superior, i li promet que l'equip serà a la Segona A. Però no vull somiar truites: l'ascens a Primera Divisió és molt difícil. En tot cas, ja haurem fet les passes perquè el Balears es converteixi en l'alternativa del Mallorca.

"Em podeu dir quins jugadors vindrien?
"Primer, l'entrenador de l'equip, i el meus assessors han d'elaborar un informe per saber quines són les necesstitats. A continuació, iniciarem el fitxatge de futbolistes. Ara bé, puc avançar que tots seran jugadors de primera línia.

"Per què vos heu interessat pel Balears?
"Aquest equip té una afició molt més gran d'allò que molts es pensen, tot i que ara està emmortida pels èxits del Mallorca. Aquest és el potencial que m'anima a invertir-hi. A més, tenc multitud d'amics que sempre m'han confessat la seva debilitat pels colors blanc-i-blaus.

"No vos n'escapeu: quin és l'objecte de la vostra inversió?
"Vos ho acab de dir: l'afició. Jo no estic sol. Hi ha personalitats illenques que estan molt interessades en aquest projecte. És gent que estima el Balears i que vol ser representada per un club mallorquí i de mallorquins. El Reial Mallorca és de gent que ni viu aquí ni està lligada per res a l'Illa. A més d'això han quedat com a porcs amb l'artífex d'aquest Mallorca: el doctor Bartomeu Beltran. Tot plegat a mi em fa fàstic, vos ho jur: no entenc com encara hi pot haver mallorquinistes. S'ha de ser més respectuós amb la història.

"Hi ha com una espècie de ressentiment en les vostres paraules...
"Vos dic la veritat: no em ficaria amb això si no estàs convençut que el Balears pot arribar a funcionar, i n'estic il·lusionat. Tampoc no li amag que la directiva i l'afició mallorquinistes no s'han portat bé amb el Salamanca. L'han arribat a convertir en una mena de dimoni particular. Fins i tot jo, en qualitat de president de la UE Salamanca, he estat esbroncat per aquesta afició. Jo, que visc a Mallorca, don feina a molta gent de Mallorca i estim Mallorca. Crec que no em meresc això.

"Es mantindrà la mateixa directiva en el Balears si es fa aquesta inversió?
"Hi entraran un president i vocals nous. Amb això no vos vull dir que no en quedin dels antics. Es tracta d'unificar esforços, de fer una ampla directiva en què hi estiguin representats tots els aficionats de l'Atlètic Balears que vulguin. Ara, n'hi ha molts que jo conec i ni tan sols van a l'estadi.

"Qui serà el nou president?
"No vos ho puc dir, encara. Un balearico de soca-rel, de confiança i que s'hagi guanyat un prestigi social amb la seva feina. Ara mateix li podria dir set o vuit noms de mallorquins que són possibles candidats, però entendreu que no ho faci. No és el moment.

"I quan l'Atlètic Balears s'hagi de convertir en Societat Anònima Esportiva?
"No vull ser el propietari de l'Atlètic Balears. Només vull donar una oportunitat a un club històric. En tot cas, arribat el moment, ja prendré una decisió, però la meva idea ara mateix és que, si el volen, l'Atlètic Balears sigui dels seus seguidors.

"Fer un club gran en unes instal·lacions tan obsoletes com les de l'Estadi Balear sembla difícil.
"És clar. Demà a les 10 del matí tenc una reunió amb el batle Fageda i amb el regidor d'Urbanisme, Carlos Ripoll. De moment volem que ens requalifiquin una sèrie d'usos: necessitam un camp d'entrenament, i dos edificis: un d'esportiu i l'altre, social. També fan falta aparcaments. Estic segur que l'Ajuntament serà receptiu a aquestes demandes. Mai no he tingut cap problema amb l'Ajuntament de Palma. Es tracta de donar a l'Atlètic Balears l'oportunitat de fer pedrera.

"Però vós sabeu que el camp té molts de propietaris...
"Sí. Per això vull parlar amb ells. Tenc propostes clares. La idea és renovar de cap a peus les instal·lacions i fer-les modernes i funcionals. Ara bé, per això s'ha de cercar la fórmula més adient. No es demana a ningú que cedeixi o vengui el seu títol de propietat. En tot cas, l'Atlètic Balears no jugarà els seus partits oficials a l'Estadi Balear. Mantindrem el camp com a lloc d'entrenament del primer equip i museu del club. L'equip jugarà al nou estadi de Son Moix, malgrat que els sàpiga greu, als mallorquinistes. El conveni d'utilització del nou estadi firmat entre el Mallorca i l'Ajuntament ja preveu la possibilitat que un altre equip de Palma hi pugui jugar. Basta formar part de la Lliga Nacional de Futbol Professional i pagar el mateix que ha pagat el Mallorca. De moment, res de res, a pesar que diuen que arribarà a abonar una bona quantitat de doblers. Evidentment, jo i un grup d'amics incondicionals de l'Atlètic Balears farem les aportacions necessàries per poder-hi jugar. Clar, nosaltres també volem oficines a Son Moix, una part dels guanys de publicitat... Haurem de negociar a tres bandes, amb l'Ajuntament i el Mallorca.

"No teniu por de ser criticat pel sector esportiu dominant, el mallorquinista?
"En la meva vida mai no he tingut por. Si en tingués, no hauria sortit de Salamanca ni hauria creat Viajes Halcón ni hauria comprat Air Europa... No em faceu riure. Jo no som cap fantasma: el que dic ho complesc. Jo garantesc dur el Balears a Segona i no perdre doblers, ans al contrari. Amb això ja em don per satisfet. El que véngui després, ja ho veurem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.