algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

L'esport illenc creu que el Mallorca s'equivocà

Persones vinculades a aquest món opinen que el més adient hauria estat normalitzar el nom del club

Igual que feren ahir els representants del poble balear, els esportistes consultats pel Diari de Balears sobre la decisió de la junta d'accionistes del Mallorca de mantenir el nom en espanyol coincidiren a dir que el nom, tot i no ser una cosa essencial quant als objectius esportius, sí que és una part important per tal de passejar el nom de Mallorca i amb aquest la seva cultura per tot el món, i fer-ho amb el cap ben alt i orgullosos de ser mallorquins.

Així, esportistes de renom internacional, com ara el tricampió del Món de ciclisme en pista, el porrerenc Joan llaneras, creu que «és una aberració» no voler donar canxa a la mallorquinització del club que ara matreix ens representa arreu de tot el món. Per Llaneras, «sembla que ens avergonyíssim de tenir una cultura diferent a la resta. L'idioma és un fet diferencial que ens fa rics davant altres cultures, i n'hem d'estar orgullosos. Tenim poques oportunitats per fer valer aquest fet diferencial i les hem d'aprofitar totes».

Així, una vegada més sembla que els mallorquins estan per la normalització, i demostren la seva disconformitat respecte la decisió presa, tot i que també mostren el respecte que s'ha de tenir quant a una decisió presa pels propietaris del Mallorca, que cal recordar que és una Societat Anònima Esportiva, i que per tant estan en ple dret de donar el nom que vulguin a la seva «empresa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.