cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Comitè Olímpic dels EUA obre una autoinvestigació

Estan acusats de subornar diversos membres del COI

El Comitè Olímpic dels Estats Units (USOC) decidí crear un comitè d'investigació especial de cinc membres, presidit per l'exsenador George Mitchell, perquè analitzi les denúncies de corrupció a la candidatura de Salt Lake City als Jocs d'Hivern del 2002.

La decisió de crear aquest Comitè és conseqüència de la preocupació que existeix al si de l'USOC sobre la pèrdua de suport popular i corporatiu als Jocs olímpics del 2002, després de les denúncies de corrupció fetes en relació amb l'elecció de Salt Lake City com a seu olímpica.

El cas s'inicià a principi de desembre, quan un document amb firma falsa, però contingut autèntic, arribà a una cadena de televisió de Salt Lake City. A la carta es comunicava a René Essomba que finalitzava la beca concedida per la ciutat nord-americana a la seva filla per estudiar a Washington.

Els responsables de Salt Lake City han reconegut que gastaren 400.000 dòlars en beques o subvencions a 13 persones, sis de les quals relacionades directament amb membres del COI, la majoria procedents d'Àfrica, tot i que negaren qualificar-ho com a suborn.

Per la seva banda, el Comitè Olímpic Internacional ja ha fet saber que podria canviar les normes d'elecció de les seus olímpics per a properes edicions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.