cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Reial Societat i Atlètic de Madrid, el gran duel «espanyol» de la UEFA

El Celta s'enfrontarà al Liverpool i el Betis visita el camp del Bolonya

Els enfrontaments entre equips que pertanyen a la mateixa federació, Reial Societat-Atlètic de Madrid i Mònaco-Olympique de Marsella, destaquen als vuitens de final de la Copa de la UEFA, que es disputen avui.

La UEFA ha penalitzat les hegemonies. Sense equips alemanys i amb un únic representant anglès, la competició quedà dominada per espanya, França i Itàlia, que classificaren als vuitens de final quatre representants cadascun.

Això no obstant, el sorteig primer, i la UEFA després, en excloure la Fiorentina pel petard llançat contra el quart àrbitre durant el partit que disputava contra el Grasshoppers, han equilibrat la competició.

La primera eliminatòria «nacional» efronta la Reial Societat i l'At. de Madrid (19:45 hores, La 2) i ambdós han rebut més alegries a la UEFA que a la Lliga.

La Reial Societat, setzena, tan sols a Europa s'ha semblat a l'equip que acabà al tercer lloc de la lliga l'any passat, mentre que l'Atlètic de Madrid que entrena Arrigo Sacchi únicament ha aconseguit victòries a domicili a la Copa de la UEFA.

No és un emparellament desitjat per cap dels dos, tot i que l'Atlètic de Madrid golejà l'equip que entrena Bernd Krauss (4-1 al Vicente Calderón) a l'únic enfrontament entre ambdós aquesta temporaada.

El segon emparellament serà entre Mònaco i Olympique de Marsella que s'enfronten després d'una jornada dolenta a la lliga francesa. El Mònaco, que dirigeix Jean Tigana, sofrí la primera derrota al seu terreny de joc Luis II (0-2) davant el Girondins de Bordeus, i l'Olympique de Marsella perdé la seva condició d'invicte, derrotat per l'Olympique de Lió.

Ambdós s'aferren a Europa amb desesperació. El Mònaco, perquè la irregularitat mostrada a la competició nacional no li assegura res, i l'Olympique, perquè ha de menester celebrar el seu centenari amb un èxit internacional que demostri que, després de purgar les malifetes de l'etapa de Bernard Tapie, continua essent un «gran».

De la resta dels vuitens de final, destaca l'enfrontament entre el Celta i el Liverpool (21.30 hores, TVE 1). L'equip gallec és el que més elogis ha rebut a Espanya durant el darrer mes, mentre que el conjunt anglès sembla haver superat la crisi de començaments de temporada, després d'atorgar tot el poder al francès Gerard Houllier en detriment de Roy Evans.

Finalment, el Betis intentarà treure profit a la primera visita de la seva història a Bolonya, on es trobarà un equip perillós, però que entre lesions i no inscrits a la UEFA, està en quadre per al partit d'avui capvespre (18.30 hores, Via Digital) corresponent a la tercera ronda de la Copa de la UEFA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.