algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Sainz perd a Austràlia a favor de Makinen i ara tot està pendent del RAC

Carlos Sainz i el seu Toyota Corolla no varen poder aguantar l'empenta de Tommi Makinen en la jornada decisiva del Ral·li d'Austràlia. El fet d'haver d'obrir pista fou una llosa massa pesada en uns darrers trams dramàtics. El pilot finlandés féu una lliçó de conducció sobre la terra australiana, el que li va permetre afrontar el darrer tram del dia amb tranquil·litat i avantatjar finalment el madrileny en 16'5 segons.

Però l'autèntic protagonista de la jornada (en el pla esportiu) fou l'escocès Colin McRae. El pilot de Subaru partia ahir amb un minut de desavantatge respecte de Sainz. McRae, sabedor que les seves mínimes possibilitats de proclamar-se campió del món passaven per vèncer ahir, atacà des dels metres inicials de la primera especial. En només tres trams (d'un total de cinc), McRae s'havia col·locat líder amb poc més de tres segons sobre Makinen i Sainz. Tanmateix, el següent tram un problema en el turbo del seu vehicle el faria perdre temps i finalitzà el ral·li en quarta posició, perdent així qualsevol possibilitat d'aconseguir el cetre mundial.

El suspens es trasllada ara a la 13a i darrera prova del mundial, el ral·li RAC d'Anglaterra (21, 22 i 23 de novembre) on Makinen, si Sainz no ho impideix, podria proclamar-se campió del món per tercer any consecutiu. Per contra, Sainz cercarà un nou títol per sumar a aquells que assolí en 1990 i 1992 (ambdues amb Toyota).

Ara mateix dos punts separen el madrileny de Makinen en la classificació (56 punts front a 58). Sainz continua depenent de si mateix per guanyar el Mundial ja que guanyant a Anglaterra ja seria campió del món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.