nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

Primera passa per treure les apostes dels hipòdroms

El Govern regularà la normativa perquè sigui possible apostar fora dels recintes hípics

El Parlament de les Illes Balears aprovà ahir dematí una proposició no de llei, presentada pel grup socialista, en la qual s'insta el Govern de la comunitat autònoma que en el termini de sis mesos estableixi la normativa necessària perquè siguin possibles a les Illes Balears les apostes fora dels hipòdroms. La iniciativa parlamentària va ser aprovada amb cinquanta-quatre vots a favor i quatre abstencions (Esquerra Unida i Els Verds). Jaume Adrover, president de l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls Trotadors, i Sebastià Riera, director de l'hipòdrom de Son Pardo, presenciaren la sessió.

D'aquesta manera, sembla que, després de molts d'anys de parlar-ne, s'ha fet ja la primera passa per tal d'aconseguir que es pugui jugar fora dels hipòdroms. Evidentment, resta encara molta de feina per endavant, ja que l'èxit o el fracàs de la possible travessa hípica dependrà principalment de com es faci la normativa.

Antoni Diéguez, en la seva defensa de la proposició no de llei, començà recordant el caràcter d'esport nacional que té el trot. Així mateix, explicà que les primeres corregudes de trot de les quals es té constància varen tenir lloc l'any 410 abans de Jesucrist a Olímpia, mentre que a les Balears l'afició sorgí a principi de segle XX. Diéguez assegurà que les Illes són sens dubte la regió europea amb més cavalls per habitant, i que, fins i tot, triplica regions com Normandia, bressol dels trotadors francesos. El portaveu socialista, a l'hora de justificar la necessitat d'establir la normativa perquè es pugui jugar fora dels hipòdroms, explicà que a tot Europa el trot es finança amb els seus propis recursos. Diéguez assegurà que a França s'aconsegueixen 400 mil milions pel trot del joc, 200 mil a Itàlia i 150 mil a Suècia, mentre que a les Balears només arriba als 200 milions de pessetes. Així mateix, el portaveu socialista afirmà que a Europa es juga un percentatge situat al voltant del vuitanta per cent fora dels hipòdroms.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.