cielo claro
  • Màx: 15.19°
  • Mín: 7.61°
14°

Gran espectacle a Son Pardo

Vae Victis SE s'adjudicà el premi Comunitat Autònoma i My Best Valentine l'Illes Balears

105016
Joan A. Riera felicita Antoni Riera B. | J.Rosselló.

Dafnis GS s'adjudicà el Criterium dels Dos Anys en una Diada Autonòmica que omplí les graderies de Son Pardo. Tomàs Garcias, el seu propietari i preparador, es convertia així en un dels cavallistes de moda del trot balear. Després de vendre Dandy d'Abril GS tot feia pensar que Tomàs Garcias hauria quedat sense el seu millor producte. Res més enfora de la realitat. Ahir, Dafnis GS, tal com ja havia fet en el Premi Renault de Manacor, demostrà que, avui per avui, és el millor de la generació D. Ara per ara, ja no hi ha dubte. En qualsevol cas, les coses canvien considerablement d'un any a un altre, i temps hi haurà per veure i conèixer qui pot dominar el trot balear l'any 99. El Criterium dels dos anys, amb catorze cavalls sobre la pista de Son Pardo, començà amb nervis, ja que la primera sortida va ser nul·la i es va haver de repetir. El segon intent va ser el bo i definitiu. Derbi Detoile agafà el cap, seguit ben de prop per Demi Mur Bet i Dafnis GS. Quan faltaven mil metres per al final, Demi Mur Bet i el menorquí Duke di Monmes, que per moments semblà amb opcions, ja havien estat distanciats. La lluita, d'aquesta forma, quedava inicialment reduïda a Derbi Detoile i Dafnis GS. Ja a la darrera curva es va poder veure amb claredat que el cavall de Tomàs Garcias Dafnis GS seria el guanyador. Faltava saber qui seria el segon. La lluita, aferrissada, quedà tancada entre Derbi Detoile i Debussy. Finalment, l'egua de la quadra Caixeta aconseguí el triomf per davant el cavall d'A. Oliver i Diluvi.

D'aquesta forma, per si algú encara ho dubtava, quedava ben demostrat que Tomàs Garcias sap fer que els seus poltres facin via aviat. El que ja hi ha més gent que dubta és que aquets mateixos poltres aconsegueixin mantenir-se entre els millors l'any que ve.

La gran derrotada de la jornada va ser així Debussy. Ara bé, en favor de la quadra de Joan Bibiloni s'ha de destacar que és certament complicat obtenir els resultats aconseguits per Creta Judge i Debussy. Creta Judge, com se sap, guanyà l'any passat el Criterium, mentre que Debussy va ser ahir segona. No és feina fàcil. El triomf de Dafnis GS no va ser una gran sorpresa "era un dels favorits", però sí ho va ser que Diavolo MB o Deninet Star no aconseguissin entrar entre els quatre primers.

Premi Illes Balears

El premi Illes Balears havia aixecat en la seva edició d'enguany una inusitada expectació. Ara per ara, no hi ha un clar dominador entre els internacionals i els animals amb opcions de triomfs eren, pràcticament, els catorze participants. Així i tot, evidentment, Laramie, Faire Valoiri Zoot Run eren un poc més favorits que els altres.

La correguda, i el seu resultat final, va ser, senzillament, espectacular. Sigui dit per endavant que no hi va haver un sol encertant del quartet i que s'acumulà un fons per a la pròxima reunió d'1.096.000 pessetes. De sortida, My Best Valentine se situà al capdavant, seguida per Cowboy Lindflower, Coolman i Laramie. El ritme era intens i ben aviat els jutges iniciaren la feina. Els primers en caure varen ser Zoot Run i GR Bella, mentre que pocs després eren distanciats Veronica, Borgia du Pont i Valiant.

Les posicions semblaven invariables i My Best Valentine, que per moment semblà afluixar, mantingué la primera posició, seguida de Cowboy Lindflower i Coolman. A l'entrada al darrer revolt, My Best Valentine quedà clar que seria el guanyador. Dadesboy, sempre amb un final potent, remuntava posicions, mentre que Laramie tenia encara opcions de tot i Cowboy Lindflower començava a perdre forces. I My Best Valentine va ser el primer a superar la línia d'arribada conservant així la primera plaça que havia ostentat des de la sortida. La segona posició va ser per Dabesboy que, altre cop, va fer valer el seu gran final. Laramie entrà en tercera posició, mentre que Coolman era quart.

Comunitat Autònoma

Només set cavalls prengueren part al premi Comunitat Autònoma, dotat amb 500.000 pessetes en premis. Els pronòstics deien que el clar guanyador havia de ser Alex Kid. Ara bé, aquests mateixos endevinadors apuntaven que l'animal de Joan Oliver també podia ser distanciat i quedar-se així fora dels llocs d'honor. Finalment, ni guanyà ni va ser distanciat, sinó que es va haver de conformar amb la quarta posició. El més ràpid després de la sortida va ser Vae Victis SE, seguit d'Uquileo. Quan els participants passaren per primer cop per la línia d'arribada, Vae Victis SE continuava al capdavant, mentre que Alex Kid ocupava ja la segona posició per davant Uquileo. Els seguidors del cavall de Llucmajor somiaven ja amb un nou triomf d'Antoni Solivellas. Res més enfora de la realitat, ja que Vae Victis SE no afluixà en cap moment, Uquileo superà Alex Kid i es va fer amb la segona plaça i Alcon Blai, que venia de darrere, avançava també el cavall de Joan Oliver.

La jornada

Però la Diada Autonòmica no es va limitar just a tres corregudes, per importants que fossin. N'hi va haver d'altres, i bones.
De la sessió matinal, que s'inicià a les 10.30 hores, destaca la segona correguda, reservada per a poltres debutants. I la veritat és que per comparèixer per primera vegada sobre la pista varen fer via. El triomf va ser per a Daixa Bird, de la quadra Portell-Vich, amb un temps d'1.24.9. La segona plaça va ser per a Dady Branch (1.25.0), mentre que De Sandy GS, entrenat també per Tomàs Garcías, es feia amb la tercera posició (1.25.1).

Brandy Royal no ho tenia gens fàcil a la cinquena correguda, ja que cedia 75 metres. Així i tot, el cavall de la quadra Zanussi, menat per Joan Antoni Riera, s'adjudicà el triomf i demostrà que es troba, altre cop, en un excel·lent moment (1.19.0).

La sisena correguda del matí presentava distints al·licients. Un d'ells, per ventura, fins i tot, el més important era poder veure en directe Bambi Classique. Va ser distanciat, però demostrà bones maneres. El triomf va ser per Corosis (1.19.4), que superà Cheops des Brouets (1.20.1).

I a la correguda que tancava el matí, reservada per a internacionals, Silly Ask (1.19.3) s'endugué el triomf per davant de Vogel Peak (1.19.6) i Crisly (1.20.1).

L'horabaixa es presentava intens i començà amb el triomf de Joan Antoni Riera amb Creta Judge (1.23.4), que superà Conson RS (1.23.5) i Agla (1.23.6). A la segona correguda, Dansa d'Arbos (1.23.0) s'adjudicà el Premi Poltres II, per davant Dalia de Kit (1.23.5) i Dueña Torg (1.23.8).

Destaca també el triomf d'Aldaniti (1.22.5) a la quarta correguda, per davant de Vera du Gite (1.22.9) i Ukiclero B (1.23.0).
En una cursa força emocionant, just abans del Premi Comunitat Autònoma, Bluesbreaker guanyà el premi Castan Bis amb un bon registre (1.19.5). La segona posició va ser per a fergie Chicco (1.19.6), que superà Big (1.19.8) i War Dance (1.19.9).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.