algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

La Universíada rebrà només 100 milions

Esperanza Aguirre anuncià ahir un augment de pressupost del CSD per al 1999

El pressupost del Consell Superior d'Esports (CSD) ascendeix a 19.807 milions de pessetes, fet que suposa un increment del 6'87 per cent respecte del del 1998, una vegada practicats els ajustaments per la transferència de l'Institut Nacional d'Educació Física (INEF) i la reestructuració en el repartiment de la recaptació de les travesses.

Segons anuncià ahir la ministra d'Educació i Cultura, Esperanza Aguirre, les grans línies d'actuació se centren en el programa de foment i suport de les activitatss esportives, i en el programa d'esports en edat escolar i en la Universitat.

Per al primer, els recursos assignats ascendeixen a 16.704 milions, amb un augment del 8'87 per cent respecte del pressupost d'eguany. En aquest sentit, destaca l'increment de despeses corrents com a conseqüència de majors costs per a noves activitats, com la Bienal de l'esport, o la potenciació dels controls mèdics i de dopatge.

Així mateix, s'incrementen les transferències corrents en 643 milions de pessetes, per adequar les despeses de desplaçament de Canàries, Balears, Ceuta i Melilla (62 milions); per a les despeses d'organització de la Universíada (100 milions); per compensar clubs que aporten jugadors a seleccions nacionals (55 milions); i per començar la preparació olímpica de les Federacions (413 milions).

Les transferències de capital augmenten 377 milions, dels quals 258 es destinaran a obres en corporacions locals, potenciant les que corresponen a esdeveniments esportius internacionals, i 100 milions per finalitzar el Pla de refugis de muntanya. S'inclou també una dotació de 880 milions per al futbol no professional, finançat per l'Organisme Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat amb la participació de l'1 per cent en les travesses, dels quals 60 milions es destinaran a activitats, fonamentalment per a la campanya del joc net i formació d'àrbitres, tècnics i jugadors infantils i juvenils, i 820 milions per a ajudes a instal·lacions esportives de clubs no professionals i el finançament de la ciutat esportiva de la Federació de Futbol. Quant al programa d'esport en edat escolar i en la Universitat, s'incrementa la dotació per als campionats escolars (18 milions) mentre que s'augmenten les dotacions precises per a la participació i preparació dels equips universitaris espanyols en la Universíada de Palma 99 (106 milions).

En matèria d'I+D s'augmenten en 10 milions les dotacions per a aquestes finalitats, alhora que es manté la dotació per a les obres del pla MEC.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.