24°

Moyà derrota Moldovan amb més problemes dels prevists

93706
El Coliseu Balear es va omplir. | T.Monserrat.

No va ser bufar i fer ampolles. Ion Moldovan sortí a la pista central del Coliseu balear disposat a amargar la vida a Carles Moyà i gairebé ho aconsegueix. El mallorquí debutà a individuals derrotant el romanès Ion Moldovan, número 293 del món i que arribava al quadre principal classificat de la prèvia, per un marcador final de 6-4 i 7-5 (13-11).

Carles Moyà començà bé el partit, ja que al primer joc trencà el servei del seu rival. Semblava que tot acabaria prest, però el romanès no anava de bromes i al segon joc li tornà el trencament al mallorquí. En un set molt estrany, els jugadors es trencaren els serveis una vegada darrere l'altra fins arribar al desè joc, en poder de Moyà, que no desaprofità l'ocasió.

Així, Moldovan mostrà les ungles en diverses ocasions a Moyà, i al segon set decidí no cedir gens en el seu joc. Així, un a un, els jocs anaren caient de mans dels jugadors sense que cap d'ells no cedís el seu servei. El marcador arribà al 6-6 i el tie-break havia de decidir.

Cap dels dos rivals no estava decidit a cedir res, sinó al contrari. I així s'allargà i s'allargà fins que Moyà aconseguí els dos punts d'avantatge (13-11) que li donaven el set i el partit.

Fou un tie-break lluitat, i amb un públic que sempre li donà suport i ànims. I és que ahir es va viure la primera gran jornada de tennis al Coliseu balear, amb prop de sis mil persones a les grades de la plaça de toros.

Per a la jornada d'avui, la pista central acollirà els enfrontaments entre Fernando Meligeni i Magnus Gustafsson, a partir de les 14.00 hores. A partir de les 16.30 hores, els protagonistes seran Marat Safin i Thomas Schhiessling, als quals seguiran Gustavo Kuerten i Johan Van Herck. La pista central acabarà amb el partit entre Dominik Hrbaty i Àlex Corretja. De les altres dues pistes, hem de destacar el partit de dobles entre Berasategui/Costa contra Bale/Norval.

«Em sent obligat a guanyar»

Carles Moyà digué després del partit que «la gent pensava que seria més fàcil, però era perquè no el coneixíem. És un jugador complicat quan les coses li surten bé». Moyà manifestà, de tota manera, que «no he jugat al 100% i aquesta victòria em donarà molta confiança per a pròxims partits, i agafar el ritme». Precisament el canvi de pista ha estat una de les coses que va acusar ahir. «Canviar de superfície sempre costa molt, i segur que avui ho he acusat». Moyà es va desfer en elogis cap al torneig. «He vist molts torneigs de renom, i es poden incloure al Grand Slam, que no tenen aquest nivell». Finalment, el mallorquí manifestà sentir-se pressionat i obligat a guanyar. «Quan he sortit a la pista amb tanta gent i sobretot tantes cares conegudes, m'he possat un poc nerviós. Em sent obligat a guanyar. He notat més pressió que quan vaig jugar la Copa Davis a Cala Rajada».