cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

César Gálvez: el segon que ara és el primer

El porter debutà diumenge a Primera Divisió i dijous ho farà a la Recopa

Ja no és un desconegut. César Gálvez debutà diumenge passat a Primera Divisió davant l'Oviedo i va aconseguir mantenir la ratxa de cap gol encaixat del Mallorca.

El porter de Sant Sebastià ha vist així complert un dels seus grans sommis com a futbolista i ho va fer com tothom ho voldria fer, amb confiança i sobretot amb tranquil·litat, molta de tranquil·litat. «La veritat és que l'Oviedo va venir a Palma a defensar-se i no creà gaire perill, però crec que al marge d'això el meu debut va ser bo, n'estic satisfet», va dir a Diari de Balears el porter vermellenc.

La temporada passada César va jugar en el filial mallorquinista i es va erigir com un dels homes clau del sistema de Jesús Linares. Generalment un home serè, César no pogué amagar la seva alegria i les seves llàgrimes aquell diumenge quan el Mallorca B aconseguí l'històric ascens a la divisió de plata del futbol espanyol davant el Granada. Avui no només ja no juga en el segon equip, sinó que ara és el gran protagonista de l'actualitat del primer equip d'Héctor Cúper.

«Ha estat un sommi de tota la meva vida, i no només meu sinó de tota la gent que m'estima. Va ser molt emocionant jugar en un equip de Primera Divisió i per la televisió, el diumenge fou un dia especial», va reconèixer.

Si alguna cosa ha demostrat César Gálvez en aquests mesos que du en la primera plantilla del Mallorca ha estat confiança en si mateix i sobretot perseverança. Després de la pretemporada d'Àustria, es va rumorejar que Cúper no comptava amb ell i que volia un altre porter de més experiència. Però el basc, que ja havia rebutjat importants ofertes d'equips de Segona Divisió, va convèncer el tècnic argentí. Només tenia una idea en el cap, entrenar amb el «millor porter del món i amb el millor preparador de porters del món, Carlos Roa i Eduardo Basigalup».

«El míster mai no va dir que amb mi no comptava. Jo volia aprendre amb gent tan important com Cúper, Roa i Basigalup. Jo sabia que millors mestres no tindria enlloc i per això vaig decidir quedar-me. Ha estat una pena haver debutat per una lesió d'un company però el futbol és així», afirmà ahir un satisfet César.

Diumenge passat, després del partit contra l'Oviedo, va desaparèixer, César no estava per a festes especials, només volia estar amb un persona. «Després del partit vaig anar a celebrar el meu debut amb la meva dona. Ella ha estat al meu costat en els moments dolents i també es mereix gaudir dels bons. Per això no vaig fer res, només estar amb la meva dona» digué.

Després d'haver complit un somni, el porter del Mallorca té davant seu un altre sommi per complir, potser encara més important. «Esper tenir continuïtat les pròximes jornades, però de totes maneres és Cúper qui ho ha decidir. De moment ja li he d'agrair fer-me debutar en Primera Divisió. I dijous tenc la motivació de debutar en la Recopa d'Europa, una cosa que ni tan sols mai no havia somniat, sempre ho he vist massa lluny. La veritat és que en pocs dies es poden produir dues coses que de ben segur mai no oblidaré», va reconèixer César.

Tranquil·litat i regularitat són les principals característiques del segon porter del Mallorca, que per unes setmanes serà el primer. Ell sap que quan Roa es recuperi, tornarà a la banqueta, però també és conscient que ha d'aprofitar les oportunitats que li doni Cúper perquè el seu futur no és enlloc.

Ara és el moment de veure si el Reial Mallorca té un segon porter de garantia, i els que seguiren la temporada passada el Mallorca B saben que és així.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.