algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

Cúper: «Si hi ha passió a les grades, millor»

El tècnic del Mallorca espera que el Lluís Sitjar presenti un gran aspecte dijous davant el Heart

104838
Héctor Cúper es mostrà tranquil davant el partit contra el Heart. | TOMÀS MONSERRAT.

Demà pasat, a les 21.00 hores, el Mallorca té al seu davant una oportunitat històrica. Dijous, l'equip d'Héctor Cúper afrontarà el partit de tornada de la primera eliminatòria davant l'equip escocès del Heart of Midlothian. El resultat a l'anada fou de 0"1 a a favor dels mallorquins gràcies a un gol amb la panxa del «talismà» Marcelino.

Però malgrat el resultat a favor, el tècnic argentí afirmà ahir que el seu equip no canviarà el seu sistema habitual que utilitza en el LLuís Sitjar. «No modificarem el nostre plantejament habitual per un resultat favorable com aquest; en principi es pot pensar que comptarem amb més espais en atac que per exemple davant l'Oviedo, ja que el Heart ha de remuntar un resultat en contra, però una cosa es la teoria i una altra és el que realment passa en un terreny de joc», va afirmar Cúper després de l'entrenament d'ahir a Son Bibiloni.

Una de les principals preocupacions del tècnic mallorquinista per aquest partit és la recuperació del migcampista Steve Fulton, que no jugà a l'anada disputada a l'estadi Tynecastle Park d'Edimburg per una lesió. Segons Cúper, Fulton «li donarà molt més consistència al nostre rival, ja que es tracta d'un jugador important».

Una de les polèmiques que envolta els partits en el LLuís Sitjar en aquestes primeres jornades és la falta de suport dels aficionats que acudeixen en minoria a l'estadi vermelló. Cúper no vol comentar aquest tema, encara que reconeix que a ell li agraden els partits que també es viuen amb intensitat a la graderia. «A mi m'agraden els compromisos calents. Si hi ha passió en les grades molt millor; els partits freds no m'agraden. M'estim més que hi hagi més incentius i estímuls per al futbolista, i crec que en aquesta ocasió així passarà».

Però Cúper ahir no havia oblidat encara el partit de diumenge passat davant l'Oviedo. L'argentí va reconèixer que havia estat complicat superar la defensa asturiana i en cap moment volgué criticar el sistema ultradefensiu utilitzat per Fernando Vázquez perquè «l'Oviedo va venir al LLuís Sitjar a no perdre, aquest era el seu objectiu i ho va aconseguir. Potser que així el futbol es resulta avorrit, però cadasqun mira pel seu bé particular i en aquest cas per l'Oviedo era no perdre».

A l'entrenament d'ahir si hi havia un home més protagonista que els altres i especialment satisfet, aquest era, sense cap dubte, el porter César Gálvez. «Tal vegada no va tenir gaire feina al llarg dels noranta minuts, però es va mostrar molt tranquil en tot moment. De vegades en aquest tipus de partits on pràcticament no hi ha cap ocasió de gol és dificil mantenir la concentració, però ell ho va fer», va dir un Cúper satisfet pel debut de César Gálvez com a porter de Primera Divisió.

Rècord de la Lliga

Si el Mallorca no encaixa cap gol diumenge que ve davant el Tenerife, aconseguirà batre un rècord a la Lliga espanyola. Fins ara, cap equip ha assolit la marca de no encaixar cap gol en els cinc primers partits de Lliga. Si s'aconsegueix aquesta fita, es tornarà a demostrar una vegada més l'encert del sistema d'Héctor Cúper. L'ordre defensiu i la feina feta són les màximes del tècnic argentí que ha sabut traslladar a la perfecció al terreny de joc. En aquestes primeres jornades de campionat, el Mallorca ha confirmat el que va fer la temporada passada. Si hi ha una virtut d'aquest equip es que és molt complicat fer-li un gol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.